20
ДИРЕКТОРКАТА СЕ ПОЖАЛИ Недостигал кадар на детската клиника

ДИРЕКТОРКАТА СЕ ПОЖАЛИ:Недостигал кадар на детската клиника

пред 3 дена - Infomax - Здравје

Продолжени им се договорите за работа на 20 медицински сестри на детската клиника. Тие и претходно работеле на одделите, а до крајот на неделава се очекува одобрение за ангажирање на уште 20.

Недостига кадар на детската клиника

Недостига кадар на детската клиника

пред 4 дена - МТВ 1 - Македонија

Продолжени им се договорите за работа на 20 медицински сестри на детската клиника. Тие и претходно работеле на одделите, а до крајот на неделава се очекува одобрение за ангажирање на уште 20.

Грипот го зема данокот дечињата на удар болниците преполни со пациенти

Грипот го зема данокот, дечињата на удар, болниците преполни со пациенти

пред 4 дена - Алфа - Македонија

Грипот го зема данокот, дечињата на удар. Амбулантите и клиниките преполни. Пациентите се жалат дека тешко дишат, имаат висока температура.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

пред 4 дена - A1on - Македонија

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на Универзитетската клиника за детски болести.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

пред 4 дена - Сител - Македонија

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на  Универзитетската клиника за детски болести.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри наскоро уште толку

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

пред 4 дена - Сител - Македонија

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите.

Клиниката за детски болести доби апарат за полесно ноѓање вени кај мали деца

Клиниката за детски болести доби апарат за полесно ноѓање вени кај мали деца

пред 4 дена - МТВ 1 - Македонија

Апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца е подарен на универзитетската Клиника за детски болести. Ова е прв ваков апарат...

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри наскоро уште толку

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

пред 4 дена - A1on - Македонија

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри наскоро вработување за уште толку

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро вработување за уште толку

пред 4 дена - Скопје Инфо - Без катеторија

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

пред 4 дена - Канал 5 - Македонија

Директорката на Клиниката, д-р Катарина Ставриќ, се збалагодари за апаратот, кој е прв во таа јавна здравствена установа...

Клиниката за детски болести доби апарат за лесно наоѓање вени кај деца

Клиниката за детски болести доби апарат за лесно наоѓање вени кај деца

пред 4 дена - +Инфо - Македонија

Центарот за дијализа Диамед Македонија, денес, на Универзитетската Клиника за Детски Болести донираше Vein Finder - апарат за полесно наоѓање на вени кај мали дечиња.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри наскоро уште толку

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

пред 4 дена - Канал 5 - Македонија

Ова денеска го истакна директорката на Клиниката за детски болести, д-р Катарина Ставриќ, која рече дека сестрите кои почнале и ќе почнат да работат ги очекува период на специфична едукација на одделите.

На Детската Клиника ќе се вработат уште 20 медицински сестри

На Детската Клиника ќе се вработат уште 20 медицински сестри

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

пред 3 дена - Либертас - Македонија

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на  Универзитетската клиника за детски болести.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

пред 4 дена - Скопје Инфо - Без катеторија

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри наскоро уште толку

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

пред 4 дена - Нова ТВ - Македонија

Министерството за финансии дало дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри на Клиниката за детски болести и тие веќе почнале со работа.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

пред 4 дена - Сител - Македонија

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести.

Детската Клиника добива апарат за полесно наоѓање вени на дечињата

Детската Клиника добива апарат за полесно наоѓање вени на дечињата

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

пред 4 дена - A1on - Македонија

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри

пред 4 дена - Либертас - Македонија

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

пред 4 дена - Либертас - Македонија

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести.

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле хоспитализирани околу 90 деца

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле, хоспитализирани околу 90 деца

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Вирозите и аерозагадувањето постојано ја полнат болницата во Козле со болни деца. Секој ден лекарите прегледуваат по над 100 пациенти, а во моментот хоспитализирани се околу 90 деца со посериозни компликации.

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Вирозите и аерозагадувањето постојано ја полнат болницата во Козле со болни деца. Секој ден лекарите прегледуваат по над 100 пациенти, а во моментот хоспитализирани се околу 90 деца со посериозни компликации.

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

пред 4 дена - Сител - Македонија

Embedded video for Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле Вирозите и аерозагадувањето постојано ја полнат болницата во Козле со болни деца.

Болничките капацитети преполни вирусните инфекции и грипот земаат замав

Болничките капацитети преполни, вирусните инфекции и грипот земаат замав

пред 4 дена - Алфа - Македонија

Болничките капацитети преполни , вирусните инфекции и грипот земаат замав. Најпогодени се дечињата. - Стотина пациенти доаѓаат на преглед, но тоа не значи дека сите се хоспитализирани.

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија

пред 5 дена - Скопје Инфо - Без катеторија

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија. Болницата Козле има преку сто прегледи дневно. Според директорот Ангелчо Андоновски ваквата состојбра ќе потрае до крајот март, пренесе Телма.

Донацијата на Македонски Телеком и Град Скопје за Инситутот за белодробни заболувања кај децата  Козле

Донацијата на Македонски Телеком и Град Скопје за Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле

пред 4 дена - еМАГАЗИН - Живот

Македонски Телеком и Град Скопје, денеска ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

Македонски Телеком и Град Скопје со донација за детската болница  Козле

Македонски Телеком и Град Скопје со донација за детската болница – Козле

пред 5 дена - Бизнис инфо - Македонија

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница  Козле

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница – Козле

пред 5 дена - Денар - Економија

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница  Козле

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница - Козле

пред 5 дена - Скопје Инфо - Без катеторија

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

Времеплов
x