20
Владата се дистанцира од реизборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ

Владата се дистанцира од реизборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ

пред една недела - 24 вести - Македонија

Директорот на МТВ кој беше остро критикуван за неемитувањето на таканаречените бомби, но и за непрофесионалното известување за упадот во Собранието, избран да раководи со јавниот сервис и во наредните три години.

Владата се дистанцира од реизборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ

Владата се дистанцира од реизборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ

пред една недела - 24 вести - Македонија

Директорот на МТВ кој беше остро критикуван за неемитувањето на таканаречените бомби, но и за непрофесионалното известување за упадот во Собранието, избран да раководи со јавниот сервис и во наредните три години.

Владата се дистанцира од реизборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ

Владата се дистанцира од реизборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ

пред една недела - 24 вести - Македонија

Директорот на МТВ кој беше остро критикуван за неемитувањето на таканаречените бомби, но и за непрофесионалното известување за упадот во Собранието, избран да раководи со јавниот сервис и во наредните три години.

Владата се дистанцира од реизборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ

Владата се дистанцира од реизборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ

пред една недела - 24 вести - Македонија

Директорот на МТВ кој беше остро критикуван за неемитувањето на таканаречените бомби, но и за непрофесионалното известување за упадот во Собранието, избран да раководи со јавниот сервис и во наредните три години.

ЗНМ Изборот на Цветковски за директор на МРТВ не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис

ЗНМ: Изборот на Цветковски за директор на МРТВ не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис

пред една недела - Вечер - Македонија

Здружението на новинари на Македонија смета дека резиборот на Марјан Цветковски за директор на Македонската радиотелевизија не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис и неговото ослободување од политичка контрола.

ЗНМ Изборот на Цветковски за директор на МРТВ не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис

ЗНМ: Изборот на Цветковски за директор на МРТВ не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис

пред една недела - Макфакс - Македонија

Здружението на новинари на Македонија смета дека резиборот на Марјан Цветковски за директор на Македонската радиотелевизија не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис и неговото ослободување од политичка контрола.

ЗНМ Изборот на Цветковски не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис

ЗНМ: Изборот на Цветковски не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис

пред една недела - +Инфо - Македонија

Здружението на новинари на Македонија смета дека резиборот на Марјан Цветковски за директор на Македонската радиотелевизија не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис и неговото ослободување од политичка контрола.

ЗНМ Изборот на Цветковски за директор на МРТВ не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис

ЗНМ: Изборот на Цветковски за директор на МРТВ не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис

пред една недела - A1on - Македонија

Здружението на новинари на Македонија смета дека резиборот на Марјан Цветковски за директор на Македонската радиотелевизија не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис и неговото ослободување од политичка контрола.

ЗНМ Реизборот на Цветковски не води кон реформирање на МРТ

ЗНМ: Реизборот на Цветковски не води кон реформирање на МРТ

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Здружението на новинари на Македонија смета дека резиборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ не оди во прилог на реформирање на јавниот сервис и неговото ослободување од политичка контрола.

Иако натоварен со критики Цветковски по трет пат на чело на МРТ

Иако „натоварен“ со критики, Цветковски по трет пат на чело на МРТ

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Изборот на Марјан Цветковски за директор на МРТ наиде на разочарување во медиумската сфера. Тој доби нов мандат откако десет членови на Програмскиот совет на МРТВ гласаа за него.

Бошњаковски Ќе се овозможи професионално и непартиско раководење на МРТ и АВМУ

Бошњаковски: Ќе се овозможи професионално и непартиско раководење на МРТ и АВМУ

пред една недела - Сител - Македонија

Владата на Република Македонија нема никаква поврзаност со изборот на директорот на Македонската радио телевизија. Овој избор...

Бошњаковски Цветковски ќе биде директор на МРТ до усвојувањето на новиот закон

Бошњаковски: Цветковски ќе биде директор на МРТ до усвојувањето на новиот закон

пред една недела - 24 вести - Македонија

Старо - новиот директор на јавниот радиодифузен сервис-МРТВ ќе остане во директорската фотеља додека Владата не го усвои  новиот закон за медиуми.

БEJKOВА Изборот на Цветковски е исмеjување и мајтапење со процедурата

БEJKOВА: Изборот на Цветковски е исмеjување и мајтапење со процедурата

пред една недела - Infomax - Македонија

Владата доцни со реформите во јавниот сервис, а изборот на Марјан Цветковски за старо-нов директор на МРТ е мајтапење и исмејување со законската процедура, вели Бијлана Бејкова од НВО Инфоцентар.

Со новиот Закон за медиуми ќе се смени раководството на МРТ

Со новиот Закон за медиуми ќе се смени раководството на МРТ

пред една недела - еМАГАЗИН - Економија

Откако ќе биде донесен новиот Закон за аудио и аудиовизуелни услуги ќе бидат назначени нови раководни позиции во Македоската...

Изгубени во медиумските реформи

Изгубени во медиумските реформи

пред една недела - Р.С. Европа - Македонија

Додека да се донесат медиумските реформи, стариот Програмски совет на МРТВ, го реизбра стариот директор Марјан Цветковски на чело на јавниот сервис.

Бошњаковски Новиот директор на МРТ ќе биде на функција сè до усвојување на Законот за медиумски услуги

Бошњаковски: Новиот директор на МРТ ќе биде на функција сè до усвојување на Законот за медиумски услуги

пред една недела - Вечер - Македонија

Изборот на новиот директор на МРТ, Марјан Цветковски е на важност сè додека не го усвоиме новиот Закон за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, а тоа се очекува да се случи до крајот на оваа недела, изјави портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски.

Бошњаковски Новиот директор на МРТ ќе биде на функција сè до усвојување на Законот за медиумски услуги

Бошњаковски: Новиот директор на МРТ ќе биде на функција сè до усвојување на Законот за медиумски услуги

пред една недела - Макфакс - Македонија

Изборот на новиот директор на МРТ, Марјан Цветковски е на важност сè додека не го усвоиме новиот Закон за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, а тоа се очекува да се случи до крајот на оваа недела, изјави портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски.

ЗНМ Реизборот на Цветковски за директор не оди во прилог на реформите на МРТ

ЗНМ: Реизборот на Цветковски за директор не оди во прилог на реформите на МРТ

пред една недела - Либертас - Македонија

Здружението на новинари на Македонија смета дека резиборот на Марјан Цветковски за директор на Македонската радио-телевизија...

Бошњаковски Ќе се овозможи професионално и непартиско раководење на МРТ и АВМУ

Бошњаковски: Ќе се овозможи професионално и непартиско раководење на МРТ и АВМУ

пред една недела - MK News - Македонија

Владата на Република Македонија нема никаква поврзаност со изборот на директорот на Македонската радио телевизија. Овој избор...

Владата вели дека раководството на МРТ ќе трае додека да се промени законот

Владата вели дека раководството на МРТ ќе трае додека да се промени законот

пред една недела - +Инфо - Македонија

Владата нема никаква поврзаност со изборот на директорот на Македонската радио телевизија. Овој избор е одлука на Програмскиот...

Бошњаковски Ќе се овозможи професионално и непартиско раководење на МРТ и АВМУ

Бошњаковски: Ќе се овозможи професионално и непартиско раководење на МРТ и АВМУ

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Овој избор е одлука на Програмскиот совет на МРТ кој се уште функционира во стариот состав, а граѓаните на Република Македонија...

Бошњаковски Ќе се овозможи професионално и непартиско раководење на МРТ и АВМУ

Бошњаковски: Ќе се овозможи професионално и непартиско раководење на МРТ и АВМУ

пред една недела - A1on - Македонија

Владата на Република Македонија нема никаква поврзаност со изборот на директорот на Македонската радио телевизија. Овој избор...

Бошњаковски Неделава Законот за аудиовизуелни уметности пред Владата

Бошњаковски: Неделава Законот за аудиовизуелни уметности пред Владата

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски на денешната прес конференција најави можност до крајот на неделата да се одржи посебна...

Марјан Цветковски останува директор на МРТ

Марјан Цветковски останува директор на МРТ

пред една недела - MK News - Македонија

Програмскиот совет на Македонската радио-телевизија на одржаната седница за нов извршен директор повторно го избра Марјан Цветковски, а за негов заменик Харун Ибраими.

Цветковски ќе директорува со МРТ додека Владата не го промени законот

Цветковски ќе директорува со МРТ додека Владата не го промени законот

пред една недела - Либертас - Македонија

Директорот на МРТ, Марјан Цветковски, кому Програмскиот совет на МРТ му додели уште еден мандат, ќе биде на чело на јавниот сервис се додека Владата не го промени законот.

ВО МРТ НИШТО НОВО Марјан Цветковски пак избран за директор

ВО МРТ НИШТО НОВО: Марјан Цветковски пак избран за директор

пред една недела - Infomax - Македонија

Марјан Цветковски, директорот на Македонската радио и телевизија од 2012, останува на таа функција уште три години. По објавениот конкурс за избор на нов директор, Програмскиот совет на МРТ повторно го избра Цветковски.

МРТ го реизбра марјан Цветковски за директор

МРТ го реизбра марјан Цветковски за директор

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Директорот на Македонската радио и телевизија, Марјан Цветковски, повторно е реизбран за директор на таа функција, која ја извршува од 2012.

Марјан Цветковски реизбран за директор на МРТ

Марјан Цветковски реизбран за директор на МРТ

пред една недела - еМАГАЗИН - Економија

Програмскиот совет на Македонската радио-телевизија на одржаната седница за нов извршен директор го реизбра избра Марјан Цветковски, а за негов заменик Харун Ибраими.

Во МРТ нема промени  Марјан Цветковски повторно е избран за директор

Во МРТ нема промени – Марјан Цветковски повторно е избран за директор

пред една недела - Канал 77 - Македонија

Управниот одбор на Македонската Радио Tелевизија на одржаната седница за нов извршен директор повторно го избра Марјан Цветковски, а за негов заменик Харун Ибраими.

Марјан Цветковски реизбран за директор на МРТ

Марјан Цветковски реизбран за директор на МРТ

пред една недела - Либертас - Македонија

Актуелниот директор на МРТ, Марјан Цветковски, е реизбран на оваа функција, откако стариот Програмски совет, чиј мандат истекува кон крајот на годината, на 26 јануари распиша конкурс за нов директор, објави порталот Актуелно.

Времеплов
x