20
Нема да се распишуваат тендери за набавки до 1 000 евра

Нема да се распишуваат тендери за набавки до 1.000 евра

пред 3 дена - Вечер - Економија

Илјада евра ќе биде лимитот за јавни набавки без тендер, објави Сител . Со новиот закон лимитот се зголемува на 2000 евра за секторските дејности.

За јавни набавки до 1000 евра нема да се распишуваат тендери

За јавни набавки до 1000 евра нема да се распишуваат тендери

пред 3 дена - Прес 24 - Економија

Илјада евра ќе биде лимитот за јавни набавки без тендер, објави Сител . Со новиот закон лимитот се зголемува на 2000 евра за секторските дејности.

Нема да се распишуваат тендери за набавки до 1000 евра

Нема да се распишуваат тендери за набавки до 1000 евра

пред 3 дена - Сител - Економија

Embedded video for Нема да се распишуваат тендери за набавки до 1000 евра Наместо 500, илјада евра ќе биде прагот за јавни набавки без тендер.

Јавна расправа за Законот за јавни набавки

Јавна расправа за Законот за јавни набавки

пред 3 дена - МТВ 1 - Економија

Од јануари 2019-та ќе се применува новиот Закон за јавни набавки, а министерот за финансии очекува Собранието да го донесе до октомври годинава.

 Црвено знаменце  ќе алармира дека јавната набавка е коруптивна

„Црвено знаменце“ ќе алармира дека јавната набавка е коруптивна

пред 3 дена - Прес 24 - Македонија

Директорот на Бирото за јавни набавки, Ѓорѓи Георгиевски информира дека претходна контрола ќе ја врши Бирото за јавни набавки,...

Дебата  Новиот закон за јавни набавки ќе овозможи заштита од корупција

Дебата: Новиот закон за јавни набавки ќе овозможи заштита од корупција

пред 4 дена - A1on - Економија

Целта на новиот закон за јавни набавки е да ја зајакне транспарентноста и контролата на постапките, а во исто време да ги...

Дебата  Новиот закон за јавни набавки ќе овозможи заштита од корупција

Дебата: Новиот закон за јавни набавки ќе овозможи заштита од корупција

пред 4 дена - Сител - Економија

Јавните набавки треба да бидат привлечни за корисниците, со ефикасни и едноставни постапки, а не дополнително оптоварување во работата, порачааа учесниците на првата јавна дебата за новиот предлог закон за јавни набавки.

 Црвено знаменце  ќе алармира дека јавната набавка е коруптивна

„Црвено знаменце“ ќе алармира дека јавната набавка е коруптивна

пред 4 дена - +Инфо - Економија

„Црвено знаменце“ ќе алармира дека јавната набавка е коруптивна,ќе има системска контрола, а поголемите набавки ќе бидат подлежни на претходна контрола од Бирото за јавни набавки.

Дебата  Новиот закон за јавни набавки ќе овозможи заштита од корупција

Дебата: Новиот закон за јавни набавки ќе овозможи заштита од корупција

пред 4 дена - Канал 5 - Македонија

Според директорот на Бирото за јавни набавки, Ѓорѓи Георгиевски, новото законско решение кое треба да се дефинира по забелешките од  бизнис заедницата, ќе обезбеди заштита од корупција и контрола врз основа на која ќе се утврди одговорност.

Тевдовски: Со новиот закон за јавни набавки, освен цената ќе биде важен и квалитетот

пред 3 дена - Либертас - Македонија

Со новиот Закон за јавни набавки, освен цената како најважен услов во распишувањето на тендер за јавна набавка од страна...

Тевдовски ја брифира бизнис заедницата за законот за јавни набавки

Тевдовски ја брифира бизнис заедницата за законот за јавни набавки

пред 4 дена - 24 вести - Македонија

В о Стопанската комора министерот за финансии Драган Тевдовски ја информираше бизнис заедницата за предложениот текст на законот за јавни набавки, но и за реформите во овој сектор кои треба да го доближат до европската регулатива.

Тевдовски: Со новиот закон за јавни набавки, освен цената ќе биде важен и квалитетот

пред 4 дена - Либертас - Македонија

Со новиот Закон за јавни набавки, освен цената како најважен услов во распишувањето на тендер за јавна набавка од страна...

Ќе се дебатира за реформите во јавните набавки

Ќе се дебатира за реформите во јавните набавки

пред 4 дена - +Инфо - Економија

Информативен настан за реформите во јавните набавки со посебен осврт на нацрт-текстот на законот за јавни набавки, ќе се одржи денеска во Стопанската комора на Македонија.

Дебата за реформите во јавните набавки

Дебата за реформите во јавните набавки

пред 4 дена - A1on - Економија

Информативен настан за реформите во јавните набавки со посебен осврт на нацрт-текстот на законот за јавни набавки, ќе се одржи денеска во Стопанската комора на Македонија.

Дебата за реформите во јавните набавки

пред 4 дена - Канал 5 - Македонија

Ќе бидат презентирани реформите во јавните набавки, по што ќе се одржи дискусија на претставници на надлежните институции со бизнис заедницата околу нивните предлози за нацрт-текстот на новиот закон за јавни набавки.

Квалитетот  а не цената ќе биде одлучувачки при јавните набавки

Квалитетот, а не цената ќе биде одлучувачки при јавните набавки

пред 4 дена - Сител - Економија

Embedded video for Квалитетот, а не цената ќе биде одлучувачки при јавните набавки Најниската цена повеќе нема да биде главен критериум при јавните набавки.

Најниската цена заменета со најдобра вредност во критериумите за јавна набавка

Најниската цена заменета со најдобра вредност во критериумите за јавна набавка

пред 5 дена - +Инфо - Економија

Новиот Предлог закон за јавни набавки предвидува значајни промени во насока на надминување на утврдените слабости во системот...

Наместо најниска цена   најдобра вредност како критериум за јавна набавка

Наместо најниска цена – најдобра вредност како критериум за јавна набавка

пред 5 дена - Либертас - Македонија

Новиот Предлог закон за јавни набавки предвидува значајни промени во насока на надминување на утврдените слабости во системот...

Времеплов
x