20
ЕВН ТРЕБА ДА ОДГОВАРА Ниту ЕВН работи согласно закон ниту пак има оправдување за високите сметки за граѓаните

ЕВН ТРЕБА ДА ОДГОВАРА: Ниту ЕВН работи согласно закон, ниту пак има оправдување за високите сметки за граѓаните!

пред една недела - Infomax - Македонија

ЕВН не ја врши својата работа онака како што со закон им е пропишано, и согласно интересите на нивните корисници. Постојано...

Невремето остави голем број населени места во Западна Македонија без струја

Невремето остави голем број населени места во Западна Македонија без струја

пред една недела - Судство - Македонија

Од ЕВН информираа дека нивни екипи во текот на вчерашниот ден ги санираа дефектите во повеќе населени места, освен таму каде што имале проблеми со пристапот поради големите наноси од снег и одрони на патот.

Новите власти централни и локални сефте и катастрофално се соочија со снегот  дел од Македонија непроодна и без струја

Новите власти, централни и локални сефте и катастрофално се соочија со снегот - дел од Македонија непроодна и без струја

пред една недела - Алфа - Македонија

Километарски редици од возила, излизгани автомобили и лавини на патот, ваква беше сликата изминатото деноноќие на патиштата во Македонија Врнежите од снег на Стража предизвикаа проблеми за возачите.

Екипите на ЕВН ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа

Екипите на ЕВН ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Без напојување се дел од населените места во планинските региони во охридско, струшко, во кичевско, гостиварско, во Ресен и околните села, во реканскиот крај, во мавровскиот регион и неколку планински села во тетовскиот регион.

Поради невремето голем број на населени места во западниот дел на Македонија останаа без електрична енергија

Поради невремето голем број на населени места во западниот дел на Македонија останаа без електрична енергија

пред една недела - A1on - Македонија

Поради невремето проследено со обилни врнежи од дожд и снег без напојување со електрична енергија останаа населени места...

Излизгани автомобили лавини на патот и парализиран сообраќај во Македонија

Излизгани автомобили, лавини на патот и парализиран сообраќај во Македонија

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Јавното комунално претпријатие и фирмата ангажирана за чистење на патиштата по вчерашниот аларм на жителите на горно-планинските...

Снегот ги парализираше македонските патишта  тешка проодност и голомразица

Снегот ги парализираше македонските патишта - тешка проодност и голомразица

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Јавното комунално претпријатие и фирмата ангажирана за чистење на патиштата по вчерашниот аларм на жителите на горно-планинските...

Делови на охридско струшкиот регион парализирани од снег

Делови на охридско-струшкиот регион парализирани од снег

пред една недела - Сител - Македонија

Embedded video for Делови на охридско-струшкиот регион парализирани од снег Снегот кој го зафати охридско-струшкиот регион предизвика оштетувања и проблеми во снабдувањето со електрична енергија.

Десеттина села во струшко  без струја отсечени поради снег

Десеттина села во струшко – без струја, отсечени поради снег

пред една недела - 24 вести - Македонија

Паднати бандери, села без струја и вода, револтирани граѓани, неисчистени улици. Снегот кој наврна во охридскиот регион изминативе два дена ги отвори старите проблеми.

Неколку села во Шара без струја  патиштата исчистени

Неколку села во Шара без струја - патиштата исчистени

пред една недела - Сител - Македонија

Јавното комунално претпријатие и фирмата ангажирана за чистење на патиштата по вчерашниот аларм на жителите на горно-планинските...

Екипите на ЕВН ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа поради кои повеќе села останаа без струја

Екипите на ЕВН ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа поради кои повеќе села останаа без струја

пред една недела - Либертас - Македонија

Големо невреме проследено со обилни врнежи од дожд и снег предизвикаа прекини во снабдувањето со електрична енергија во југозападниот дел на Македонија.

Екипите на ЕВН Македонија на терен Санирани дефектите струјат светна

Екипите на ЕВН Македонија на терен:Санирани дефектите, струјат светна

пред една недела - Скопје Инфо - Без катеторија

Големо невреме проследено со обилни врнежи од дожд и снег предизвикаа прекини во снабдувањето со електрична енергија во југозападниот дел на Македонија.

Дебрца отсечена делови од Охрид и Струга без струја

Дебрца отсечена, делови од Охрид и Струга без струја

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Најкритично е во општина Дебрца каде нема ни вода , ни струја, ни телефонија.  Големата количина на влажен снег предизвика огромни штети.

Екипите на ЕВН Македонија ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа

Екипите на ЕВН Македонија ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Големо невреме проследено со обилни врнежи од дожд и снег предизвикаа прекини во снабдувањето со електрична енергија во југозападниот дел на Македонија.

Сообраќајот се нормализира проблеми со електроснабдувањето

Сообраќајот се нормализира, проблеми со електроснабдувањето

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Сообраќајот на патниот правец Маврово- Дебар од 12 часот се одвива нормално, соопшти „Македонија пат“. Забраната беше воведена утринава од шест часот, поради нова лавина во близина на Бигорскиот манастир што го блокираше патот.

Екипите на ЕВН Македонија ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа od nevremeto

Екипите на ЕВН Македонија ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа od nevremeto

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Големо невреме проследено со обилни врнежи од дожд и снег предизвикаа прекини во снабдувањето со електрична енергија во југозападниот дел на Македонија.

Екипите на ЕВН Македонија ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа

Екипите на ЕВН Македонија ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа

пред една недела - +Инфо - Македонија

Големо невреме проследено со обилни врнежи од дожд и снег предизвикаа прекини во снабдувањето со електрична енергија во југозападниот дел на Македонија.

Екипите на ЕВН Македонија ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа

Екипите на ЕВН Македонија ги санираат дефектите во дистрибутивната мрежа

пред една недела - еМАГАЗИН - Македонија

Големо невреме проследено со обилни врнежи од дожд и снег предизвикаа прекини во снабдувањето со електрична енергија во југозападниот дел на Македонија.

Ресен без струја непроодни патишта и затрупани улици

Ресен без струја, непроодни патишта и затрупани улици

пред една недела - Бркај работа - Македонија

Југозападна Македонија без струја. Ресен и ресенско први на удар на снегот кој во февруари ги „изненади“ државните претпријатија.

Силно невреме предизвика прекини во снабдувањето со електрична енергија во југозападна Македонија

Силно невреме предизвика прекини во снабдувањето со електрична енергија во југозападна Македонија

пред една недела - A1on - Македонија

Големо невреме проследено со обилни врнежи од дожд и снег предизвикаа прекини во снабдувањето со електрична енергија во југозападниот дел на Македонија.

Проблеми во електроснабдувањето во Охрид и делови на Струга Дебрца отсечена

Проблеми во електроснабдувањето во Охрид и делови на Струга, Дебрца отсечена

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Во Охрид, состојбата се нормализира, со снабдувањето со електрична енергија откако се санирани дефектите. Се уште има испади од системот, но тие се краткотрајни и не предизвикуваат поголеми проблеми.

Ќе светне во реканскиот крај екипи на ЕВН Македонија работат на терен

Ќе светне во реканскиот крај, екипи на ЕВН Македонија работат на терен

пред една недела - Сител - Македонија

Непристапните терени и лошите временски услови ја отежнуваат работата на екипите кои на терн ги отстрануваат дефектите на електричната мрежа од кои без струја се повеќе села по долината на Радика и мавровскиот регион.

Екипи на ЕВН Македонија на терен за да воспостават снабдување со струја на селата во реканскиот крај

Екипи на ЕВН Македонија на терен за да воспостават снабдување со струја на селата во реканскиот крај

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Според првичните информации, дефектите се настанати на 30-киловолтниот далековод кој со струја ја снабдува општина Маврово-Ростуше.

ЕВН на терен отстранува дефекти на електричната мрежа во реканскиот крај

ЕВН на терен отстранува дефекти на електричната мрежа во реканскиот крај

пред една недела - +Инфо - Македонија

Непристапните терени и лошите временски услови ја отежнуваат работата на екипите кои на терн ги отстрануваат дефектите на електричната мрежа од кои без струја се повеќе села по долината на Радика и мавровскиот регион.

Стабилизирано снабдувањето со електрична енергија во повеќе кичевски села

Стабилизирано снабдувањето со електрична енергија во повеќе кичевски села

пред една недела - Сител - Македонија

- Околу полноќ е стабилизирано снабдувањето со електрична енергија во поголемиот дел од кичевските села кои поради снежното невреме беа без електрично напојување.

Проблеми во електроснабдувањето во Охрид и делови на Струга Дебрца отсечена

Проблеми во електроснабдувањето во Охрид и делови на Струга, Дебрца отсечена

пред една недела - Либертас - Македонија

Снежните врнежи што вчера попладнето и во текот на ноќта ја зафатија земјата предизвикаа проблеми и потешкотии во електродистрибутивната мрежа во Охридско-струшкиот регион.

Да не се лажеме  ЕВН не си ја врши својата работа

Да не се лажеме - ЕВН не си ја врши својата работа

пред една недела - Вечер - Македонија

ЕВН не ја врши својата работа онака како што со закон им е пропишано, и согласно интересите на нивните корисници. Постојано...

Oтсечени неколку села во Дебрца и Струга

Oтсечени неколку села во Дебрца и Струга

пред една недела - 24 вести - Македонија

Паднати бандери, искинати кабли, далеководи снегот отсече неколку села во Дебрца и Струга. Во Враништа, Белчишта и уште десетина села од попладнево нема струја.

Времеплов
x