20
Грчката нацрт спогодба е подготвена изјави Коѕијас

Грчката нацрт-спогодба е подготвена, изјави Коѕијас

пред 3 недели - Весник - Балкан

Министерот за надворешни работи на Грција, Никос Коѕијас во интервју за првата програма на грчкото државно радио најави дека грчката нацрт спогодба е завршена и доставена до грчкото МНР.

Грчката нацрт спогодба е подготвена изјави Коѕијас

Грчката нацрт-спогодба е подготвена, изјави Коѕијас

пред 3 недели - Вечер - Балкан

Министерот за надворешни работи на Грција, Никос Коѕијас во интервју за првата програма на грчкото државно радио најави дека грчката нацрт спогодба е завршена и доставена до грчкото МНР.

Грчката нацрт спогодба е подготвена изјави Коѕијас

Грчката нацрт-спогодба е подготвена, изјави Коѕијас

пред 3 недели - Макфакс - Балкан

Министерот за надворешни работи на Грција, Никос Коѕијас во интервју за првата програма на грчкото државно радио најави дека грчката нацрт спогодба е завршена и доставена до грчкото МНР.

Името пред финиш  засилена активност на европските дипломати

Името пред финиш - засилена активност на европските дипломати

пред 3 недели - Алфа - Македонија

Дипломатска офанзива или притисок . Утре во Македонија пристигнуваат Хан, Јункер и Могерини од Европската комисија и Вајгл,...

Името e пред финиш Инвазија на европските дипломати во Македонија

Името e пред финиш? Инвазија на европските дипломати во Македонија

пред 3 недели - Весник - Македонија

Дипломатска офанзива или притисок. Утре во Македонија пристигнуваат Хан, Јункер и Могерини од Европската комисија и Вајгл, Флекенштајн и Кукан од Европскиот парламент.

Името e пред финиш Инвазија на европските дипломати во Македонија

Името e пред финиш? Инвазија на европските дипломати во Македонија

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Дипломатска офанзива или притисок. Утре во Македонија пристигнуваат Хан, Јункер и Могерини од Европската комисија и Вајгл, Флекенштајн и Кукан од Европскиот парламент.

Името пред финиш  засилена активност на европските дипломати

Името пред финиш - засилена активност на европските дипломати

пред 3 недели - Алфа - Македонија

Дипломатска офанзива или притисок . Утре во Македонија пристигнуваат Хан, Јункер и Могерини од Европската комисија и Вајгл, Флекенштајн и Кукан од Европскиот парламент.

Грчки предлог за името  нацрт спогодбата ќе се адресира до Македонија

Грчки предлог за името - нацрт спогодбата ќе се адресира до Македонија

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Прво нацрт спогодбата која веќе е доставена до грчкото МНР и Владата а по неа на почетокот на март во Скопје ќе пристигне и шефот на грчката дипломатија Коѕијас.

Мицотакис Фразата на Меркел македонски премиер не е воопшто корисна

Мицотакис: Фразата на Меркел „македонски премиер“ не е воопшто корисна

пред 3 недели - Сител - Балкан

Ставот на Меркел дека во Берлин го поздравува македонскиот премиер, според лидерот на грчката опозициска партија Нова демократија, не е корисен во конкретниот момент.

ЕУ притиска на компромис за името

ЕУ притиска на компромис за името

пред 3 недели - Алфа - Македонија

Преговорите за проблемот што го има Грција со нашето уставно име влегуваат во нова фаза во која Европската унија притиска на компромис.

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија а потоа Коѕијас

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија, а потоа Коѕијас

пред 3 недели - Алфа - Македонија

Нацрт-спогодбата е подготвена, доставена е од грчкото МНР до грчката Влада и веројатно прво ќе биде испратена до Македонија, а потоа шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас ќе допатува во Скопје.

Мицотакис Фразата на Меркел македонски премиер не е воопшто корисна

Мицотакис: Фразата на Меркел „македонски премиер“ не е воопшто корисна

пред 3 недели - Алфа - Македонија

Ставот на Меркел дека во Берлин го поздравува македонскиот премиер, според лидерот на грчката опозициска партија Нова демократија, не е корисен во конкретниот момент.

Мицотакис лут на Меркел Фразата македонски премиер не е воопшто корисна

Мицотакис лут на Меркел: Фразата „македонски премиер“ не е воопшто корисна

пред 3 недели - Прес 24 - Македонија

Ставот на Меркел дека во Берлин го поздравува македонскиот премиер, според лидерот на грчката опозициска партија Нова демократија, не е корисен во конкретниот момент.

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија а потоа Коѕијас

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија, а потоа Коѕијас

пред 3 недели - Сител - Македонија

Нацрт-спогодбата е подготвена, доставена е од грчкото МНР до грчката Влада и веројатно прво ќе биде испратена до Македонија, а потоа шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас ќе допатува во Скопје.

Мицотакис Да се избегнуваат термините Македонец и Македонија

Мицотакис: Да се избегнуваат термините „Македонец“ и „Македонија

пред 3 недели - Прес 24 - Македонија

Ставот на Меркел дека во Берлин го поздравува македонскиот премиер, според лидерот на грчката опозициска партија Нова демократија, не е корисен во конкретниот момент.

Мицотакис Фразата на Меркел македонски премиер не е воопшто корисна

Мицотакис: Фразата на Меркел „македонски премиер“ не е воопшто корисна

пред 3 недели - +Инфо - Македонија

Ставот на Меркел дека во Берлин го поздравува македонскиот премиер, според лидерот на грчката опозициска партија Нова демократија, не е корисен во конкретниот момент.

Мицотакис Фразата на Меркел македонски премиер не е воопшто корисна

Мицотакис: Фразата на Меркел „македонски премиер“ не е воопшто корисна

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Ставот на Меркел дека во Берлин го поздравува македонскиот премиер, според лидерот на грчката опозициска партија Нова демократија, не е корисен во конкретниот момент.

Мицотакис Фразата на Меркел македонски премиер не е воопшто корисна

Мицотакис: Фразата на Меркел „македонски премиер“ не е воопшто корисна

пред 3 недели - A1on - Балкан

Ставот на Меркел дека во Берлин го поздравува македонскиот премиер, според лидерот на грчката опозициска партија Нова демократија, не е корисен во конкретниот момент.

Мицотакис до Меркел Треба да се избегнува употребата на термините Македонец и Македонија за Скопје

Мицотакис до Меркел: Треба да се избегнува употребата на термините „Македонец“ и „Македонија“ за Скопје

пред 3 недели - еМАГАЗИН - Македонија

Ставот на Меркел дека во Берлин го поздравува македонскиот премиер, според лидерот на грчката опозициска партија Нова демократија, не е корисен во конкретниот момент.

Нацрт спогодбата ќе стаса пред Коѕијас да дојде во Скопје

Нацрт спогодбата ќе стаса пред Коѕијас да дојде во Скопје

пред 3 недели - +Инфо - Македонија

Нацрт-спогодбата е подготвена, доставена е од грчкото МНР до грчката Влада и веројатно прво ќе биде испратена до Македонија, а потоа шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас ќе допатува во Скопје.

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија а потоа Коѕијас ќе го посети Скопје

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија, а потоа Коѕијас ќе го посети Скопје

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Министерот за надворешни работи на Грција, говорејќи утрово за првата програма на грчкото државно радио, откри дека грчкиот предлог е завршен и оти според неговите претпоставки во март ќе дојде во Скопје, а не во февруари, како што се пишуваше.

Нацрт спогодбата ќе пристигне пред Коѕијас во Скопје

Нацрт-спогодбата ќе пристигне пред Коѕијас во Скопје

пред 3 недели - Прес 24 - Македонија

Нацрт-спогодбата е подготвена, доставена е од грчкото МНР до грчката Влада и веројатно прво ќе биде испратена до Македонија, а потоа шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас ќе допатува во Скопје.

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија а потоа Коѕијас

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија, а потоа Коѕијас

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Нацрт-спогодбата е подготвена, доставена е од грчкото МНР до грчката Влада и веројатно прво ќе биде испратена до Македонија, а потоа шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас ќе допатува во Скопје.

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија а потоа кај Коѕијас

Прво нацрт спогодбата ќе стигне во Македонија, а потоа кај Коѕијас

пред 3 недели - A1on - Македонија

Нацрт-спогодбата е подготвена, доставена е од грчкото МНР до грчката Влада и веројатно прво ќе биде испратена до Македонија, а потоа шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас ќе допатува во Скопје.

Прво нацрт спогодбата за името ќе стигне во Македонија а потоа Коѕијас

Прво нацрт спогодбата за името ќе стигне во Македонија, а потоа Коѕијас

пред 3 недели - еМАГАЗИН - Македонија

Нацрт-спогодбата е подготвена, доставена е од грчкото МНР до грчката Влада и веројатно прво ќе биде испратена до Македонија, а потоа шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас ќе допатува во Скопје.

Преговорите за името во нова фаза  ЕУ притиска за компромис

Преговорите за името во нова фаза - ЕУ притиска за компромис

пред 3 недели - Прес 24 - Македонија

Преговорите за проблемот што го има Грција со нашето уставно име влегуваат во нова фаза во која Европската унија притиска на компромис.

ЕУ притиска на компромис за името

ЕУ притиска на компромис за името

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Преговорите за проблемот што го има Грција со нашето уставно име влегуваат во нова фаза во која Европската унија притиска на компромис.

ЕУ притиска на компромис за името

ЕУ притиска на компромис за името

пред 4 недели - Сител - Македонија

Преговорите за проблемот што го има Грција со нашето уставно име влегуваат во нова фаза во која Европската унија притиска на компромис.

ЕУ притиска на компромис за името

ЕУ притиска на компромис за името

пред 3 недели - +Инфо - Македонија

Преговорите за проблемот што го има Грција со нашето уставно име влегуваат во нова фаза во која Европската унија притиска на компромис.

ЕУ притиска на компромис за името

ЕУ притиска на компромис за името

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Токму прашањето за името и заклучоците од посетата на македонскиот премиер Зоран Заев на Берлин беа во фокусот на вчерашната...

Времеплов
x