20
МПЦ ОА  СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

МПЦ-ОА: СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

пред 5 дена - Сител - Македонија

Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква - Охридска архиеископија (МПЦ-ОА) оценува дека Предлог-текстот...

Синод на МПЦ ОА  СПЦ покажува хегемонистички аспирации

Синод на МПЦ-ОА: СПЦ покажува хегемонистички аспирации

пред 5 дена - МТВ 1 - Македонија

Светиот Архиерејски Синод на Македонската православна црква - Охридска Архиеископија, со став предлог-текстот за промена...

Протоереј Џомиќ  Новиот Устав на СПЦ не предвидува територијална реорганизација

Протоереј Џомиќ: Новиот Устав на СПЦ не предвидува територијална реорганизација

пред 5 дена - Прес 24 - Македонија

Секретарот на Комисијата за ревизија на новиот Устав на Српската православна црква, протоереј Велимир Џомиќ за Радио Белград...

МПЦ ОА  СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

МПЦ-ОА: СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

пред 5 дена - +Инфо - Македонија

Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква – Охридска архиеископија (МПЦ-ОА) оценува дека Предлог-текстот...

Соопштение од САС на МПЦ ОА

Соопштение од САС на МПЦ-ОА

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

Ова 2018 лето Господово е јубилејно и нашата Црква ќе ја одбележи илјадагодишнината на Охридската архиепископија, во катедралниот храм на Охридските Архиепископи – “Света Софија” во Охрид на 28 мај.

МПЦ ОА  СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

МПЦ-ОА: СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

пред 5 дена - Прес 24 - Македонија

Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква - Охридска архиеископија (МПЦ-ОА) оценува дека Предлог-текстот...

Протојер Џомиќ  Новиот Устав на СПЦ не предвидува територијална реорганизација

Протојер Џомиќ: Новиот Устав на СПЦ не предвидува територијална реорганизација

пред 5 дена - +Инфо - Македонија

Секретарот на Комисијата за ревизија на новиот Устав на Српската православна црква, протојерот Велимир Џомиќ за Радио Белград...

МПЦ ОА  СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

МПЦ-ОА: СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

- Со ова, СПЦ покажува своевиден анахронизам, контрадиктторност и непринципиелност кон своите сопствени одлуки: САС на СПЦ бр.

МПЦ ОА  СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

МПЦ-ОА: СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

пред 5 дена - еМАГАЗИН - Македонија

Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква - Охридска архиеископија (МПЦ-ОА) оценува дека Предлог-текстот...

МПЦ ОА  СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

МПЦ-ОА: СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

пред 5 дена - A1on - Македонија

Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква – Охридска архиеископија (МПЦ-ОА) оценува дека Предлог-текстот...

МПЦ ОА  СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

МПЦ-ОА: СПЦ покажува хегемонистички аспирации кон Македонија

пред 5 дена - Либертас - Македонија

Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква – Охридска архиеископија (МПЦ-ОА) оценува дека Предлог-текстот...

Времеплов
x