20
Персонални асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

Персонални асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

пред 5 дена - Сител - Македонија

Персонални асистенти ќе добијат 100 лица на возраст од 18 до 64 години, кои имаат потешка или најтешка физичка попреченост или лица со целосно оштетен вид.

МТСП  Владата за прв пат усвои Програма за персонална асистенција  Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

МТСП: Владата за прв пат усвои Програма за персонална асистенција. Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

пред 5 дена - Бизнис вести - Економија

На предлог на МТСП, Владата на Република Македонија на денешната седница ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост за 2018 година.

Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

пред 5 дена - Денар - Економија

На предлог на Министерството за труд и социјална политика (МТСП), Владата на Република Македонија ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост за 2018 година.

Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

пред 5 дена - Весник - Македонија

На предлог на Министерството за труд и социјална политика (МТСП), Владата на Република Македонија ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост за 2018 година.

Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

пред 5 дена - Вечер - Македонија

На предлог на Министерството за труд и социјална политика (МТСП), Владата на Република Македонија ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост за 2018 година.

Mинистерство за труд и социјала  Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

Mинистерство за труд и социјала: Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

пред 5 дена - Бриф - Македонија

Персонални асистенти ќе добијат 100 лица на возраст од 18 до 64 години, кои имаат потешка или најтешка физичка попреченост или лица со целосно оштетен вид.

Персонални асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

Персонални асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

пред 5 дена - Прес 24 - Македонија

Персонални асистенти ќе добијат 100 лица на возраст од 18 до 64 години, кои имаат потешка или најтешка физичка попреченост или лица со целосно оштетен вид.

МТСП  Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

МТСП: Лични асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

пред 5 дена - +Инфо - Македонија

На предлог на Министерството за труд и социјална политика, Владата денеска ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост за 2018 година.

МТСП  Владата за прв пат усвои Програма за персонална асистенција

МТСП: Владата за прв пат усвои Програма за персонална асистенција

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

Оваа услуга се воведува првпат во Македонија и е целосно финансирана од Буџетот, соопштуваат од Министерството за труд и социјлна политика.

Владата ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост

Владата ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост

пред 5 дена - A1on - Македонија

На предлог на МТСП, Владата на Република Македонија на денешната седница ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост за 2018 година.

Персонални асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

Персонални асистенти ќе им помагаат на лицата со попреченост

пред 5 дена - Либертас - Македонија

Персонални асистенти ќе добијат 100 лица на возраст од 18 до 64 години, кои имаат потешка или најтешка физичка попреченост или лица со целосно оштетен вид.

Времеплов
x