20
Мичел Вклучувањето на САД во спорот за името мора да е во согласност со американските начела и тајминзи

Мичел: Вклучувањето на САД во спорот за името мора да е во согласност со американските начела и тајминзи

пред 5 дена - Алфа - Македонија

Вклучувањето на САД во процесот на решавање на спорот за името мора да е во согласност со американските тајминзи и начела, беше јасен денеска наследникот на Викторија Нуланд, Вес Мичел, по функција помошник државен секретар за европски прашања.

Мичел  САД е вклучен во процесот  решението да го најдат Скопје и Атина

Мичел : САД е вклучен во процесот , решението да го најдат Скопје и Атина

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

Со оваа порака во Скопје дојде Вес Мичел, помошникот државен секретар за европски прашања, кој е во прва посета на регионот.

Мичел САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат заедничко решение

Мичел: САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат заедничко решение

пред 5 дена - Сител - Македонија

Embedded video for Мичел: САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат заедничко решение Американската дипломатија била и ќе биде вклучена директно во решавање на спорот меѓу Макеоднија и Грција за уставното име, согласно интересите на САД.

Заев Кога е тешко убаво е да повикате пријатели како САД

Заев: Кога е тешко убаво е да повикате пријатели како САД

пред 5 дена - MK News - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска одржа средба со Помошникот државен секретар за европски прашања на Стејт Департментот на САД, Вес Мичел, по што одржаа заедничка прес-конференција.

Мичел Македонија и Грција да најдат решение

Мичел: Македонија и Грција да најдат решение

пред 5 дена - МТВ 1 - Македонија

САД ги поддржуваат Македонија и Грција во напорите да најдат заедничко прифатливо решение за името. Единственото трајно решение...

Американска подршка за наоѓање компромис со Грција

Американска подршка за наоѓање компромис со Грција

пред 5 дена - 24 вести - Македонија

САД може да се вклучи во процесот со свој ангажман и да ја поддржува земјата како и досега , но Македонија и Грција најдобро е сами да го затворат отворено прашање околу спорот со името.

САД ќе помогнат но трајно решение е она што ќе го договорат Македонија и Грција

САД ќе помогнат, но трајно решение е она што ќе го договорат Македонија и Грција

пред 5 дена - Р.С. Европа - Македонија

САД ги поддржуваат Македонија и Грција во напорите да најдат заедничко решение, нагласи денеска по средбата со премиерот Зоран Заев американскиот помошник државен секретар за Европа и Евроазија, Вес Мичел.

Мичел САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение

Мичел: САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

Заедничката прес конференцијата на Мичел и премиерот Зоран Заев ја следеше Гоце Михајлоски. Колку Вес Мичел е подготвен за изнаоѓање на решение.

Мичел САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение за името

Мичел: САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение за името

пред 5 дена - Сител - Македонија

САД ги поддржуваат Македонија и Грција во напорите да најдат заедничко решение за прашањето за името. Македонија презеде големи чекори напред во ангажирањето во преговори со нејзините грчки соговорници и ова е одлична можност за доаѓање до решение.

Мичел САД се ангажирани и ќе продолжат да бидат ангажирани во процесот за името

Мичел: САД се ангажирани и ќе продолжат да бидат ангажирани во процесот за името

пред 5 дена - еМАГАЗИН - Македонија

САД ги поддржуваат Македонија и Грција во напорите да најдат заедничко решение за прашањето за името. Единственото решение ќе биде заедничкото решение.

Мичел САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение

Мичел: САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение

пред 5 дена - Вечер - Македонија

САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение за спорот со името и многу е важно двете држави да продолжат со...

Заев Кога е тешко убаво е да повикате пријатели како САД

Заев: Кога е тешко убаво е да повикате пријатели како САД

пред 5 дена - Прес 24 - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска одржа средба со Помошникот државен секретар за европски прашања на Стејт Департментот на САД, Вес Мичел, по што одржаа заедничка прес-конференција.

Мичел САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решени за името

Мичел: САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решени за името

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

Македонија презеде големи чекори напред во ангажирањето во преговори со нејзините грчки соговорници и ова е одлична можност за доаѓање до решение.

Мичел САД со поддршка Македонија и Грција да најдат решение

Мичел: САД со поддршка Македонија и Грција да најдат решение

пред 5 дена - Прес 24 - Македонија

САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение за спорот со името и многу е важно двете држави да продолжат со преговорите.

Заев Секој документ е вреден за разгледување

Заев: Секој документ е вреден за разгледување

пред 5 дена - +Инфо - Македонија

Во април очекуваме чиста препорака за почетокот на преговори со ЕУ, а во јуни одредување датум за почеток на преговорите.

Мичел САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение за името

Мичел: САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение за името

пред 5 дена - Канал 77 - Македонија

Фото: МИА САД ги поддржуваат Македонија и Грција во напорите да најдат заедничко решение за прашањето за името. Единственото решение ќе биде заедничкото решение.

Мичел САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решени за името

Мичел: САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решени за името

пред 5 дена - 24 вести - Македонија

САД ги поддржуваат Македонија и Грција во напорите да најдат заедничко решение за прашањето за името. Македонија презеде големи чекори напред во ангажирањето во преговори со нејзините грчки соговорници и ова е одлична можност за доаѓање до решение.

Заев Кога ти е тешко повикај пријател ние ја повикавме Америка

Заев: Кога ти е тешко повикај пријател, ние ја повикавме Америка

пред 5 дена - A1on - Македонија

Кога ти е тешко во животот треба да повикаш пријател за да ти помогне, ние за помош при решавање на спорот за името со Грција, ги повикавме Соединетите Американски Држави.

Мичел САД и понатаму ќе се ангажираат за влез на Македонија во ЕУ и НАТО

Мичел: САД и понатаму ќе се ангажираат за влез на Македонија во ЕУ и НАТО

пред 5 дена - A1on - Македонија

На денешната средбата со премиерот Зоран Заев разговаравме за безбедносната состојба на Балканот, проблемот за името кој го имате со Грција и евро-атлантските интеграции на Македонија.

Мичел САД се и ќе бидат ангажирани во процесот за името

Мичел: САД се и ќе бидат ангажирани во процесот за името

пред 5 дена - Нова ТВ - Македонија

Помошникот државен секретар на САД за Европа и Евроазија, Вес Мичел денеска во Скопје ја повтори поддршката за решавање на спорот со Грција за уставното име, но нагласи дека тоа единствено може да биде постигнато во преговори меѓу двете земји.

Мичел Само Грција и Македонија меѓусебно можат да најдат решение

Мичел: Само Грција и Македонија меѓусебно можат да најдат решение

пред 5 дена - Нова ТВ - Македонија

Помошникот државен секретар на САД за Европа и Евроазија Вес Мичел денеска во Скопје ја повтори поддршката за решеавње на спорот со Грција за уставното име, но нагласи дека тоа единствено може да биде поститганто во преговори меѓу двете земји.

Мичел Моменталните услови за решавање на спорот за името се подобри од било кога но САД нема да го решат проблемот за вас

Мичел: Моменталните услови за решавање на спорот за името се подобри од било кога, но САД нема да го решат проблемот за вас

пред 5 дена - Либертас - Македонија

Моменталните услови за решавање на спорот за името се подобри од било кога, но САД нема да го решат проблемот место вас,...

Мичел САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение

Мичел: САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение

пред 5 дена - Кајгана - Македонија

САД ги поддржуваат Македонија и Грција да најдат решение за спорот со името и многу е важно двете држави да продолжат со...

Времеплов
x