20
Влада   Исполнети условите за раскинување на договорот со  Казандол

Влада : Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

На денешната 58 седница, Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот...

Законот за високо образование на пат во Собранието

Законот за високо образование на пат во Собранието

пред 5 дена - +Инфо - Македонија

По усогласување на одредени членови, Предлог-законот за високото образование ќе биде пуштен во собраниска процедура, соопшти Владата.

Проверка на работата на судиите на секои две години

Проверка на работата на судиите на секои две години

пред 5 дена - +Инфо - Македонија

Владата ги утврди новиот текст на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет и Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за судовите.

Предлог законот за високото образование оди во Собрание

Предлог-законот за високото образование оди во Собрание

пред 5 дена - A1on - Македонија

Владата го разгледа и утврди Предлог-законот за високото образование и донесе одлука по усогласување на одредени членови, да биде пуштен во собраниска процедура до негово усвојување.

Усвоени предлог законите за Судски совет и за судовите

Усвоени предлог законите за Судски совет и за судовите

пред 5 дена - A1on - Македонија

Владата денеска го разгледа и утврди новиот текст на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет на Република Македонија.

До каде е работата со  реформска  смена на судиите

До каде е работата со “реформска“ смена на судиите

пред 5 дена - Весник - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека очекува неделава да биде постигнат и политички консензус за формирање на Советот за имплементација на стратегијата за реформи во правосудството.

До каде е работата со  реформска  смена на судиите

До каде е работата со “реформска“ смена на судиите

пред 5 дена - Вечер - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека очекува неделава да биде постигнат и политички консензус за формирање на Советот за имплементација на стратегијата за реформи во правосудството.

Времеплов
x