20
Менџмент на САСА Институциите да го деблокираат патот до рудникот блокадата е незаконска

Менџмент на САСА: Институциите да го деблокираат патот до рудникот, блокадата е незаконска

пред 4 дена - Сител - Економија

Менаџментот на  рудникот САСА од Македонска Каменица оцени дека протестот на рударите што почна денеска изутрина со блокада е незаконски и ја загрозува работата.

САСА Работата на рудникот е загрозена поради незаконска блокада

САСА: Работата на рудникот е загрозена поради незаконска блокада

пред 4 дена - Вечер - Економија

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот,...

Менаџментот на Саса  Работата на рудникот е загрозена поради незаконска блокада

Менаџментот на „Саса“: Работата на рудникот е загрозена поради незаконска блокада

пред 4 дена - +Инфо - Економија

Менаџментот на рудникот „Саса“ реагира на протестот што го организираат поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, а кој смета дека е незаконски.

Рударите во Саса на штрајк Бараат Владата да им ги исполни ветувањата за 700 евра плата и бенифициран стаж

Рударите во Саса на штрајк: Бараат Владата да им ги исполни ветувањата за 700 евра плата и бенифициран стаж

пред 4 дена - Бркај работа - Македонија

Владата на Република Македонија на синоќешната 58 седница реши да биде раскинат договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина, бакар, злато и сребро, на локалитетот „Казандол“, кој ги опфаќа општините Валандово, Богданци и Дојран.

Работата на рудникот САСА е загрозена поради незаконска блокада

Работата на рудникот САСА е загрозена поради незаконска блокада

пред 4 дена - еМАГАЗИН - Економија

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот,...

Рударите на Саса преку протест бараат повисоки плати

Рударите на Саса преку протест бараат повисоки плати

пред 4 дена - Канал 77 - Економија

Со блокада на рудничките автобуси рано изутрината почна протестот на дел од вработените во рудникот Саса. Протестот, преку кој главно барање се повисоки плати, продолжува и понатаму.

Штрајкуваат рударите од Саса  бараат повисоки плати и подобри услови за работа

Штрајкуваат рударите од Саса – бараат повисоки плати и подобри услови за работа

пред 4 дена - Економски - Економија

Денеска рударите од „Саса“ Македонска Каменица почнаа штрајк . Нивните барања се зголемување на платите за 20% од нето добивката на рудникот и подобрување на условите за работа.

Работата на рудникот САСА е загрозена поради незаконска блокада менаџментот бара да се почитува законот

Работата на рудникот САСА е загрозена поради незаконска блокада, менаџментот бара да се почитува законот

пред 4 дена - A1on - Економија

„Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот,...

Рудари од Саса штрајкуваат барајќи повисоки плати и подобри услови за работа

Рудари од „Саса“ штрајкуваат барајќи повисоки плати и подобри услови за работа

пред 4 дена - A1on - Економија

Рудари од „Саса“ во Македонска Каменица денеска почнаа штрајк барајќи зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот и работното време.

300 рудари од Саса на штрајк бараат подобри услови за работа и повисоки плати

300 рудари од Саса на штрајк, бараат подобри услови за работа и повисоки плати

пред 4 дена - 24 вести - Македонија

Околу 300 рудари од Саса денеска излегоа на штрајк. Мултиетничкиот синдикат ја реализираше најавата. Бараат подобри услови за работа и повисоки плати.

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк Саса

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк „Саса“

пред 4 дена - Економски - Економија

Рудникот за олово и цинк САСА рекордер во денови без повреда на работа. Во изминатите 500 дена ,односно во изминатата година и пол не е регистриран ниту еден несреќен случај, што преставува и најдолг временски период во оваа индустрија во земјава.

Во рудникот САСА најавени инвестиции од милион евра со нова технологија

Во рудникот САСА најавени инвестиции од милион евра со нова технологија

пред 5 дена - Сител - Економија

Embedded video for Во рудникот САСА најавени инвестиции од милион евра со нова технологија Новото раководство на рудникот...

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк Саса

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк „Саса“

пред 5 дена - Алфа - Економија

Новото раководство на САСА –компанијата Централ Азија Металс од Лондон најави инвестиција во вредност од над 1 милион евра.

Синдикалната организација на рудникот Саса  утре организира штрајк

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, утре организира штрајк

пред 5 дена - 24 вести - Економија

Утре пред Саса  ќе протестираат рударите. Мултетничкиот синдикат тврди дека штрајк ќе има и покрај обвинувањата на раководството на рудникот дека се нерепрезентативни.

Во рудникот за олово и цинк Саса 500 дена без повреден рудар

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар

пред 5 дена - Сител - Македонија

-  Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд - 500 дена без повреден рудар. Генералниот...

Во рудникот за олово и цинк Саса 500 дена без повреден рудар

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар

пред 5 дена - Прес 24 - Македонија

Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд - 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор...

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк Саса

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк „Саса“

пред 5 дена - Бриф - Македонија

Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд – 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор...

Во рудникот за олово и цинк Саса 500 дена без повреден рудар

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар

пред 5 дена - A1on - Економија

Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд – 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор...

Рудникот Саса ќе инвестира милион евра во нова технологија

Рудникот „Саса“ ќе инвестира милион евра во нова технологија

пред 5 дена - Денар - Економија

Рудникот за олово и цинк „Саса“ постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјата, но и пошироко.

Рудникот САСА ќе инвестира милион евра во нова технологија

Рудникот САСА ќе инвестира милион евра во нова технологија

пред 5 дена - Вечер - Економија

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Рудник Саса со инвестиција од милион евра и нов рекорд во безбедноста

Рудник „Саса“ со инвестиција од милион евра и нов рекорд во безбедноста

пред 5 дена - +Инфо - Економија

Рудникот за олово и цинк „Саса“ постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Рудникот САСА со инвестиција од милион евра во нова технологија

Рудникот САСА со инвестиција од милион евра во нова технологија

пред 5 дена - A1on - Економија

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Рудник САСА со нов рекорд во безбедноста и инвестиција од милион евра во нова технологија

Рудник САСА со нов рекорд во безбедноста и инвестиција од милион евра во нова технологија

пред 5 дена - еМАГАЗИН - Економија

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

 Саса поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието

„Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието

пред 5 дена - Економски - Економија

Рудникот „Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието. Како што информираа тие денеска,...

Синдикалната организација на Саса најавува штрајк в среда

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

пред 5 дена - Економски - Економија

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата...

Синдикатот на рудникот Саса најави штрајк

Синдикатот на рудникот „Саса“ најави штрајк

пред 5 дена - A1on - Економија

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата...

Синдикалната организација на Саса најавува штрајк в среда

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

пред 5 дена - Денар - Економија

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата...

Синдикалната организација на Саса најавува штрајк в среда

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

пред 5 дена - Вечер - Економија

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата...

Рударите од Саса од утре во штрајк

Рударите од „Саса“ од утре во штрајк

пред 5 дена - Кајгана - Македонија

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк за утре. Некои од барањата...

Штрајк на рударите во Саса

Штрајк на рударите во Саса

пред 6 дена - Канал 77 - Македонија

Рударите вработени во рудникот Саса од Македонска каменица задутре ќе штрајкуваат пред Управната зграда. Информацијата за...

Времеплов
x