20
Судијката Лидија Димчевска е нова в д претседателка на скопска Апелација

Судијката Лидија Димчевска е нова в.д. претседателка на скопска Апелација

пред една недела - Весник - Македонија

Судскиот совет ја назначи судијката Лидија Димчевска за вршител на должноста претседател на Апелациониот суд во Скопје. Димчевска работи на предмети од граѓанската област.

Судијката Лидија Димчевска е нова в д претседателка на скопска Апелација

Судијката Лидија Димчевска е нова в.д. претседателка на скопска Апелација

пред една недела - Вечер - Македонија

Судскиот совет ја назначи судијката Лидија Димчевска за вршител на должноста претседател на Апелациониот суд во Скопје. Димчевска работи на предмети од граѓанската област.

Судски совет назначи в д претседател на Апелациски додека трае вонредното оценување на кандидатите

Судски совет назначи в.д. претседател на Апелациски додека трае вонредното оценување на кандидатите

пред една недела - Сител - Македонија

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку назначи в.д.  претседател додека трае вонредното оценување на судиските кандидати.

Судскиот совет назначи в д претседател на Апелацискиот суд

Судскиот совет назначи в.д. претседател на Апелацискиот суд

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Судскиот совет ја избра  Димчевска со 13 гласа “За” и еден “против”, со образложение дека таа е судија во Апелациониот суд веќе 17 години и има највисоки оценки.

Лидија Тимчевска в д претседател на скопска Апелација

Лидија Тимчевска в.д. претседател на скопска Апелација

пред една недела - Скопје Инфо - Без катеторија

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот...

Судскиот совет назначи в д претседател на Апелациски

Судскиот совет назначи в.д. претседател на Апелациски

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Вонредното оценување го побара членот на Судскиот совет Влатко Самарџиски, кој рече дека тоа е согласно Законот. Самарџиски додаде дека некои од кандидатите од Кривичниот суд биле ниско рангирани поради злоупотреби со годишниот распоред на судиите.

Лидија Димчевска стана в д претседател на Апелацискиот суд Скопје

Лидија Димчевска стана в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје

пред една недела - MK News - Македонија

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот...

Судскиот совет ја назначи Лидија Димчевска за в д претседател на Апелациски

Судскиот совет ја назначи Лидија Димчевска за в.д. претседател на Апелациски

пред една недела - A1on - Македонија

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку ја назначи Лидија Димчевска за в.

Судскиот совет не избра туку назначи в д претседател на Апелациски

Судскиот совет не избра, туку назначи в.д. претседател на Апелациски

пред една недела - Бриф - Македонија

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку ја назначи Лидија Димчевска за в.

Судски совет назначи в д претседател на Апелациски додека трае вонредното оценување на кандидатите

Судски совет назначи в.д. претседател на Апелациски додека трае вонредното оценување на кандидатите

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Вонредното оценување го побара членот на Судскиот совет Влатко Самарџиски, кој рече дека тоа е согласно Законот. Самарџиски додаде дека некои од кандидатите од Кривичниот суд биле ниско рангирани поради злоупотреби со годишниот распоред на судиите.

Лидија Димчевска назначена за в д претседател на Апелациски

Лидија Димчевска назначена за в.д. претседател на Апелациски

пред една недела - еМАГАЗИН - Македонија

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку ја назначи Лидија Димчевска за в.

Лидија Димчевска стана в д претседател на Апелацискиот суд Скопје

Лидија Димчевска стана в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје

пред една недела - +Инфо - Македонија

Апелациската судијка Лидија Димчевска, назначена е за в.д. претседател на Апелацискииот суд Скопје, а досегашната претседателка Лилјана Шопова заминува в пензија.

Димчевска избрана за в д претседател на скопска Апелација

Димчевска избрана за в.д. претседател на скопска Апелација

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Лидија Димчевска е избрана за вршител должност- претседателка на скопскиот Апелациски суд. Судскиот совет денеска со 13 гласа „за“ и еден „против“ ја избра сѐ до новиот избор на претседател на овој второстепен суд.

Лидија Тимчевска в д претседател на скопска Апелација

Лидија Тимчевска в.д. претседател на скопска Апелација

пред една недела - Сител - Македонија

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот...

Димчевска избрана за в д претседател на скопска Апелација

Димчевска избрана за в.д. претседател на скопска Апелација

пред една недела - 24 вести - Македонија

Судскиот совет денеска со 13 гласа „за“ и еден „против“ ја избра сѐ до новиот избор на претседател на овој второстепен суд.

Избран в д претседател на скопска Апелација

Избран в.д. претседател на скопска Апелација

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот...

Апелација ќе ја води судијка која осуди новинари по тужба од Мијалков

Апелација ќе ја води судијка која осуди новинари по тужба од Мијалков

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Судскиот совет на денешната седница ја назначи судијката Лидија Димчевска за в.д. претседател на Апелациониот суд Скопје.

Лидија Тимчевска в д претседател на скопска Апелација

Лидија Тимчевска в.д. претседател на скопска Апелација

пред една недела - Судство - Хроника

Судскиот совет одлучи дека вонредно ќе ги оценува пријавените кандидати бидејќи оценувањето врз кое се базираше изборот е од 2015 и 2016.

Пропадна изборот за апелација Скопје  вонредно оценување на кандидатите

Пропадна изборот за апелација Скопје - вонредно оценување на кандидатите

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Судскиот совет не избра претседател на скопска апелација. Советот донесе одлука вонредно да ги оцени сите кандидати, бидејќи...

Наместо претседател на Апелација Судскиот совет ќе избира в д претседател

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе избира в.д. претседател

пред една недела - Судство - Хроника

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе избира в.д. претседател. Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе избира в.

Судски совет Зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС

Судски совет: Зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС

пред една недела - Судство - Хроника

По барање на Зоран Караџовски, за извештајот на Министерството за правда за злоупотреби со АКМИС--от јавноста ќе биде исклујчена.

Наместо претседател на Апелација Судскиот совет ќе бира в д претседател

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе бира в.д. претседател

пред една недела - Вечер - Македонија

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Наместо претседател на Апелација Судскиот совет ќе бира в д претседател

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе бира в.д. претседател

пред една недела - Весник - Македонија

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС

Зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС

пред една недела - Прес 24 - Македонија

По барање на претседателот на судскиот совет Зоран Караџовски, извештајот на Министерството за правда за злоупотреби со АКМИС системот ќе се разгледува денеска зад затворени врати.

Судски совет на затворен дел од седницата ќе го разгледа Извештајот за АКМИС системот

Судски совет на затворен дел од седницата ќе го разгледа Извештајот за АКМИС системот

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Претседателот на  Судскиот совет Зоран Караџовски рече дека на тој начин ќе се зачува интегритетот на судовите. Членот на...

Претседател на Апелација и АКМИС от на дневен ред на Судскиот совет

Претседател на Апелација и АКМИС-от на дневен ред на Судскиот совет

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Судскиот совет денеска треба да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар. Претходно, Советот...

Извештајот за АКМИС от ќе се разгледува без јавноста за да бил зачуван интегритетот на судиите

Извештајот за АКМИС-от ќе се разгледува без јавноста за да бил зачуван интегритетот на судиите

пред една недела - Весник - Македонија

Членовите на Судскиот совет на предлог на претсeдателот, Зоран Караџовски, ќе ја исклучат јавноста кога ќе се расправа за извештајот за АКМИС-от со местење предмети.

Извештајот за АКМИС от ќе се разгледува без јавноста за да бил зачуван интегритетот на судиите

Извештајот за АКМИС-от ќе се разгледува без јавноста за да бил зачуван интегритетот на судиите

пред една недела - Вечер - Македонија

Членовите на Судскиот совет на предлог на претсeдателот, Зоран Караџовски, ќе ја исклучат јавноста кога ќе се расправа за извештајот за АКМИС-от со местење предмети.

Судскиот совет ќе избира в д претседател на Апелација

Судскиот совет ќе избира в.д. претседател на Апелација

пред една недела - A1on - Македонија

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Извештајот за АКМИС от ќе се разгледува зад затворени врати

Извештајот за АКМИС-от ќе се разгледува зад затворени врати

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Судскиот совет на денешната седница зад затворени врати, односно без присуство на медиумите ќе го разгледува извештајот на Министерството за правда за злоупотребите на Автоматизираниот компјутерски систем за управување со судските предмети (АКМИС).

Времеплов
x