20
Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред една недела - Весник - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред една недела - Вечер - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

ОВОЈ ДОКУМЕНТ ГО ПОКАЖА ИЛИЈА ДИМОВСКИ Талат Џафери со овој документ ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

ОВОЈ ДОКУМЕНТ ГО ПОКАЖА ИЛИЈА ДИМОВСКИ: Талат Џафери со овој документ ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред една недела - Infomax - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред една недела - Сител - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

Едночасовна пауза во Собранието Џафери го прескокна законот за јазиците

Едночасовна пауза во Собранието, Џафери го прескокна законот за јазиците

пред една недела - Весник - Македонија

По барање на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, претседателот на Собранието, Талат Џафери, даде еден час пауза на седницата која траеше околу половина час, а на која на дневен ред е законот за јазиците.

Собрание Џафери ја прескокна точката за Законот за јазиците

Собрание: Џафери ја прескокна точката за Законот за јазиците

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Претседателот на Собранието, Џафери ја прескокна точката за Законот за употреба на јазиците со која требаше да продолжи денешната 32-ра седница.

Едночасовна пауза во Собранието Џафери го прескокна законот за јазиците

Едночасовна пауза во Собранието, Џафери го прескокна законот за јазиците

пред една недела - Вечер - Македонија

По барање на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, претседателот на Собранието, Талат Џафери, даде еден час пауза на седницата која траеше околу половина час, а на која на дневен ред е законот за јазиците.

Димовски Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

Димовски: Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

пред една недела - Весник - Македонија

Илија Димовски излезе на говорницата на 32. седница на која треба да се гласа Законот за јазиците и прикажа документ од 22.

Јанкуловски Гласањето на Законот за јазици без амандманите на опозицијата значи погазување на демократијата

Јанкуловски: Гласањето на Законот за јазици без амандманите на опозицијата значи погазување на демократијата

пред една недела - Весник - Македонија

„Партијата на обединети демократи на Македонија“ – ПОДЕМ ги повикува пратениците во Собранието на Република Македонија, да...

Димовски Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

Димовски: Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

пред една недела - Вечер - Македонија

Илија Димовски излезе на говорницата на 32. седница на која треба да се гласа Законот за јазиците и прикажа документ од 22.

Јанкуловски Гласањето на Законот за јазици без амандманите на опозицијата значи погазување на демократијата

Јанкуловски: Гласањето на Законот за јазици без амандманите на опозицијата значи погазување на демократијата

пред една недела - Вечер - Македонија

„Партијата на обединети демократи на Македонија“ – ПОДЕМ ги повикува пратениците во Собранието на Република Македонија, да...

Џафери ја прескокна точката за законот за јазиците

Џафери ја прескокна точката за законот за јазиците

пред една недела - MK News - Македонија

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја прескокна точката за законот за употреба на јазиците со која требаше да продолжи денешната 32.

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

ЏАФЕРИ ЈА ПРЕСКОКНА ТОЧКАТА ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ Прескокната точката за законот за јазици тензијата попушта на пауза

ЏАФЕРИ ЈА ПРЕСКОКНА ТОЧКАТА ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ: Прескокната точката за законот за јазици, тензијата попушта на пауза

пред една недела - Infomax - Македонија

Димовски посочи дека нивните амандмани се однесуваат само на 19-те членови за кои претседателот на државата укажал дека се неуставни.

Џафери ја прескокна точката за законот за јазиците

Џафери ја прескокна точката за законот за јазиците

пред една недела - Сител - Македонија

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја прескокна точката за законот за употреба на јазиците со која требаше да продолжи денешната 32.

ПАУЗА ОД ЕДЕН ЧАС Илија Димовски побара да не се расправа за законот за јазиците и седницата биде прекината

ПАУЗА ОД ЕДЕН ЧАС:Илија Димовски побара да не се расправа за законот за јазиците и седницата биде прекината

пред една недела - Infomax - Македонија

Во процедурална забелешка Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ побара да не се расправа за законот за јазиците и седницата биде прекината, а Комисијата за мандатно-имунитени прашања да расправа за сите аспкети поврзани нивнита над 35.

Амди Бајрам Не се согласувам со протестите законот ќе се изгласа

Амди Бајрам: Не се согласувам со протестите, законот ќе се изгласа

пред една недела - Сител - Македонија

Пратеникот Амди Бајрам изјави дека не се согласува со протестите пред Собранието. - „Не се согласувам со тие што протестираат, ако не сега, следен пат ќе го изгласаме законот“, вели Амди Бајрам.

Жестока атмосфера за Законот за јазици

Жестока атмосфера за Законот за јазици

пред една недела - 24 вести - Македонија

Жестока атмосфера на стартот на собраниската седница на која на дневен ред е законот за употреба на јазиците. Опозицијата...

Пратениците на пауза  Талат ја скокна точката за јазиците

Пратениците на пауза - Талат ја скокна точката за јазиците

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Собранието на Република Македонија е на пауза која ќе трае еден час. На самиот почеток збор побара Илија Димовски и побара да се расправа дали постои можност за поднесување амандмани.

ПАУЗА ОД ЕДЕН ЧАС Илија Димовски побара да не се расправа за законот за јазиците и седницата биде прекината

ПАУЗА ОД ЕДЕН ЧАС:Илија Димовски побара да не се расправа за законот за јазиците и седницата биде прекината

пред една недела - Infomax - Македонија

Во процедурална забелешка Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ побара да не се расправа за законот за јазиците и седницата биде прекината, а Комисијата за мандатно-имунитени прашања да расправа за сите аспкети поврзани нивнита над 35.

Почна седницата за Законот за јазиците

Почна седницата за Законот за јазиците

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Во Собранието на Република Македонија попладнево почна 32-та седница на која треба да се расправа за Законот за употреба на јазиците, во трето читање.

Џафери го скокна законот за јазиците опозицијата го потсети на 15 000 амандмани против бранителите

Џафери го скокна законот за јазиците, опозицијата го потсети на 15.000 амандмани против бранителите

пред една недела - +Инфо - Македонија

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја прескокна точката за законот за употреба на јазиците со која требаше да продолжи денешната 32.

Врие полиција кај Собрание во пресрет на гласањето за двојазичност

Врие полиција кај Собрание во пресрет на гласањето за двојазичност

пред една недела - Infomax - Македонија

Големо полициско обезбедување е распоредено околу Собранието, неколку стотици граѓани ја блокираа улицата за да го изразат...

Џафери ја прескокна точката за законот за јазиците

Џафери ја прескокна точката за законот за јазиците

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Претходно, во процедурална забелешка Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ побара да не се расправа за законот за јазиците и седницата биде прекината, а Комисијата за мандатно-имунитени прашања да расправа за сите аспкети поврзани нивнита над 35.

Живко Јанкуловски Гласање на Законот за јазици без разгледување на амандманите на опозицијата значи погазување на демократијата во РМ

Живко Јанкуловски: Гласање на Законот за јазици без разгледување на амандманите на опозицијата значи погазување на демократијата во РМ

пред една недела - Бизнис вести - Економија

Партијата на обединети демократи на Македонија – ПОДЕМ ги повикува пратениците во Собранието на Република Македонија, да...

Пратениците на пауза по почетокот на седницата

Пратениците на пауза по почетокот на седницата

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Собранието на Република Македонија е на пауза која ќе трае еден час. На самиот почеток збор побара Илија Димовски и побара да се расправа дали постои можност за поднесување амандмани.

Почна седница за законот за јазиците

Почна седница за законот за јазиците

пред една недела - MK News - Македонија

Во Собранието на Република Македонија попладнево почна 32. седница на која треба да се расправа за законот за употреба на јазиците, во трето читање.

Димовски Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

Димовски: Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

пред една недела - Сител - Македонија

Илија Димовски излезе на говорницата на 32. седница на која треба да се гласа Законот за јазиците и прикажа документ од 22.

 Во живо Седница на законот за јазици

(Во живо) Седница на законот за јазици

пред една недела - Вечер - Македонија

Законот за употреба на јазиците е во трето читање во Собранието. извор: Makfax

Заев не открива што ќе се случува со законот за јазици

Заев не открива што ќе се случува со законот за јазици

пред една недела - Вечер - Македонија

Премиерот, Зоран Заев, по кординацијата со пратениците од СДСМ одби да одговри на прашањето од новинарите, што се договориле за законот за јазици.

Времеплов
x