20
Судскиот совет не избра претседател на апелација и други судии  кандидатите ќе одат на вонредно оценување

Судскиот совет не избра претседател на апелација и други судии - кандидатите ќе одат на вонредно оценување

пред 4 дена - Сител - Македонија

Embedded video for Судскиот совет не избра претседател на апелација и други судии - кандидатите ќе одат на вонредно оценување...

Судскиот совет не избра претседател на скопска Апелација кандидатите на вонредно оценување

Судскиот совет не избра претседател на скопска Апелација, кандидатите на вонредно оценување

пред 4 дена - МТВ 1 - Македонија

Судскиот совет го одложи изборот за претседател на скопска Апелација. По барање на членот Самарџиовски, беше одлучено да се изврши вонредно оценување на кандидатите.

Судијката Лидија Димчевска е нова в д претседателка на скопска Апелација

Судијката Лидија Димчевска е нова в.д. претседателка на скопска Апелација

пред 4 дена - Весник - Македонија

Судскиот совет ја назначи судијката Лидија Димчевска за вршител на должноста претседател на Апелациониот суд во Скопје. Димчевска работи на предмети од граѓанската област.

Судијката Лидија Димчевска е нова в д претседателка на скопска Апелација

Судијката Лидија Димчевска е нова в.д. претседателка на скопска Апелација

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Судскиот совет ја назначи судијката Лидија Димчевска за вршител на должноста претседател на Апелациониот суд во Скопје. Димчевска работи на предмети од граѓанската област.

Судски совет назначи в д претседател на Апелациски додека трае вонредното оценување на кандидатите

Судски совет назначи в.д. претседател на Апелациски додека трае вонредното оценување на кандидатите

пред 4 дена - Сител - Македонија

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку назначи в.д.  претседател додека трае вонредното оценување на судиските кандидати.

Лидија Тимчевска в д претседател на скопска Апелација

Лидија Тимчевска в.д. претседател на скопска Апелација

пред 4 дена - Скопје Инфо - Без катеторија

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот...

Судскиот совет назначи в д претседател на Апелацискиот суд

Судскиот совет назначи в.д. претседател на Апелацискиот суд

пред 4 дена - Канал 5 - Македонија

Судскиот совет ја избра  Димчевска со 13 гласа “За” и еден “против”, со образложение дека таа е судија во Апелациониот суд веќе 17 години и има највисоки оценки.

Димчевска избрана за в д претседател на скопска Апелација

Димчевска избрана за в.д. претседател на скопска Апелација

пред 4 дена - МТВ 1 - Македонија

Лидија Димчевска е избрана за вршител должност- претседателка на скопскиот Апелациски суд. Судскиот совет денеска со 13 гласа „за“ и еден „против“ ја избра сѐ до новиот избор на претседател на овој второстепен суд.

Судскиот совет назначи в д претседател на Апелациски

Судскиот совет назначи в.д. претседател на Апелациски

пред 4 дена - Канал 5 - Македонија

Вонредното оценување го побара членот на Судскиот совет Влатко Самарџиски, кој рече дека тоа е согласно Законот. Самарџиски додаде дека некои од кандидатите од Кривичниот суд биле ниско рангирани поради злоупотреби со годишниот распоред на судиите.

Лидија Димчевска стана в д претседател на Апелацискиот суд Скопје

Лидија Димчевска стана в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје

пред 4 дена - MK News - Македонија

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот...

Лидија Тимчевска в д претседател на скопска Апелација

Лидија Тимчевска в.д. претседател на скопска Апелација

пред 4 дена - Сител - Македонија

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот...

Судски совет назначи в д претседател на Апелациски додека трае вонредното оценување на кандидатите

Судски совет назначи в.д. претседател на Апелациски додека трае вонредното оценување на кандидатите

пред 4 дена - Канал 5 - Македонија

Вонредното оценување го побара членот на Судскиот совет Влатко Самарџиски, кој рече дека тоа е согласно Законот. Самарџиски додаде дека некои од кандидатите од Кривичниот суд биле ниско рангирани поради злоупотреби со годишниот распоред на судиите.

Лидија Димчевска стана в д претседател на Апелацискиот суд Скопје

Лидија Димчевска стана в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје

пред 4 дена - +Инфо - Македонија

Апелациската судијка Лидија Димчевска, назначена е за в.д. претседател на Апелацискииот суд Скопје, а досегашната претседателка Лилјана Шопова заминува в пензија.

Скандалозно прекината седницата на Судски совет се заклаа за делегирање АКМИС от одложен

Скандалозно прекината седницата на Судски совет, се „заклаа“ за делегирање, АКМИС-от одложен

пред 4 дена - Либертас - Македонија

Во крајно напната и зовриена атмосфера, со мавање со тупаница на маса поради уфрлањето во збор, дофрлање и потсмевање на...

Судскиот совет ја назначи Лидија Димчевска за в д претседател на Апелациски

Судскиот совет ја назначи Лидија Димчевска за в.д. претседател на Апелациски

пред 4 дена - A1on - Македонија

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку ја назначи Лидија Димчевска за в.

Судскиот совет не избра туку назначи в д претседател на Апелациски

Судскиот совет не избра, туку назначи в.д. претседател на Апелациски

пред 4 дена - Бриф - Македонија

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку ја назначи Лидија Димчевска за в.

Лидија Димчевска назначена за в д претседател на Апелациски

Лидија Димчевска назначена за в.д. претседател на Апелациски

пред 4 дена - еМАГАЗИН - Македонија

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку ја назначи Лидија Димчевска за в.

Избран в д претседател на скопска Апелација

Избран в.д. претседател на скопска Апелација

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот...

Димчевска избрана за в д претседател на скопска Апелација

Димчевска избрана за в.д. претседател на скопска Апелација

пред 4 дена - 24 вести - Македонија

Судскиот совет денеска со 13 гласа „за“ и еден „против“ ја избра сѐ до новиот избор на претседател на овој второстепен суд.

Пропадна изборот за апелација Скопје  вонредно оценување на кандидатите

Пропадна изборот за апелација Скопје - вонредно оценување на кандидатите

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Судскиот совет не избра претседател на скопска апелација. Советот донесе одлука вонредно да ги оцени сите кандидати, бидејќи...

Наместо претседател на Апелација Судскиот совет ќе бира в д претседател

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе бира в.д. претседател

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Наместо претседател на Апелација Судскиот совет ќе бира в д претседател

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе бира в.д. претседател

пред 4 дена - Весник - Македонија

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Лидија Тимчевска в д претседател на скопска Апелација

Лидија Тимчевска в.д. претседател на скопска Апелација

пред 4 дена - Судство - Хроника

Судскиот совет одлучи дека вонредно ќе ги оценува пријавените кандидати бидејќи оценувањето врз кое се базираше изборот е од 2015 и 2016.

Извештајот за АКМИС от ќе се разгледува без јавноста за да бил зачуван интегритетот на судиите

Извештајот за АКМИС-от ќе се разгледува без јавноста за да бил зачуван интегритетот на судиите

пред 4 дена - Весник - Македонија

Членовите на Судскиот совет на предлог на претсeдателот, Зоран Караџовски, ќе ја исклучат јавноста кога ќе се расправа за извештајот за АКМИС-от со местење предмети.

Наместо претседател на Апелација Судскиот совет ќе избира в д претседател

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе избира в.д. претседател

пред 4 дена - Судство - Хроника

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе избира в.д. претседател. Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе избира в.

Извештајот за АКМИС от ќе се разгледува без јавноста за да бил зачуван интегритетот на судиите

Извештајот за АКМИС-от ќе се разгледува без јавноста за да бил зачуван интегритетот на судиите

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Членовите на Судскиот совет на предлог на претсeдателот, Зоран Караџовски, ќе ја исклучат јавноста кога ќе се расправа за извештајот за АКМИС-от со местење предмети.

Судски совет Зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС

Судски совет: Зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС

пред 4 дена - Судство - Хроника

По барање на Зоран Караџовски, за извештајот на Министерството за правда за злоупотреби со АКМИС--от јавноста ќе биде исклујчена.

Зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС

Зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

По барање на претседателот на судскиот совет Зоран Караџовски, извештајот на Министерството за правда за злоупотреби со АКМИС системот ќе се разгледува денеска зад затворени врати.

Судски совет на затворен дел од седницата ќе го разгледа Извештајот за АКМИС системот

Судски совет на затворен дел од седницата ќе го разгледа Извештајот за АКМИС системот

пред 4 дена - Канал 5 - Македонија

Претседателот на  Судскиот совет Зоран Караџовски рече дека на тој начин ќе се зачува интегритетот на судовите. Членот на...

Судскиот совет ќе избира прв човек на Апелација

Судскиот совет ќе избира прв човек на Апелација

пред 4 дена - МТВ 1 - Македонија

Судскиот совет ќе избира прв човек на Апелациониот суд во Скопје, на местото на сегашната претседателка, Љиљана Ивановска-Шопова, која е пред пензија.

Времеплов
x