20
Димовски Собранието е свесно дека носи неуставен закон пратениците знаат дека кршат Деловник

Димовски: Собранието е свесно дека носи неуставен закон, пратениците знаат дека кршат Деловник

пред 4 дена - Сител - Македонија

Јас жалам што господинот Џафери го избра токму 14 март денот кога УЧК почна да пука на Тетово, како ден на кој што треба да се изгласа законот.

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред 4 дена - Весник - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

ИСТИОТ ДЕН КОГА УЧК ПОЧНА ДА ПУКА НА ТЕТОВО Илија Димовски изрази жалење што Талат Џафери го избра 14 март за датум за гласање на законот за двојазичност

ИСТИОТ ДЕН КОГА УЧК ПОЧНА ДА ПУКА НА ТЕТОВО: Илија Димовски изрази жалење што Талат Џафери го избра 14.март за датум за гласање на законот за двојазичност

пред 4 дена - Infomax - Македонија

Јас жалам што господинот Џафери го избра токму 14 март денот кога УЧК почна да пука на Тетово, како ден на кој што треба да се изгласа законот.

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред 4 дена - Сител - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

Димовски Џафери го одбра датумот кога УЧК почна да пука

Димовски: Џафери го одбра датумот кога УЧК почна да пука

пред 4 дена - Весник - Македонија

Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ денеска од говорницата на Собранието на 32. седница на која ќе се гласа за Законот за јазиците, се осврна на денешниот датум кој бил одбран за седницата.

Димовски Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

Димовски: Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

пред 4 дена - Весник - Македонија

Илија Димовски излезе на говорницата на 32. седница на која треба да се гласа Законот за јазиците и прикажа документ од 22.

Димовски Џафери го одбра датумот кога УЧК почна да пука

Димовски: Џафери го одбра датумот кога УЧК почна да пука

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ денеска од говорницата на Собранието на 32. седница на која ќе се гласа за Законот за јазиците, се осврна на денешниот датум кој бил одбран за седницата.

Димовски Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

Димовски: Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Илија Димовски излезе на говорницата на 32. седница на која треба да се гласа Законот за јазиците и прикажа документ од 22.

Димовски Џафери го одбра датумот кога УЧК почна да пука

Димовски: Џафери го одбра датумот кога УЧК почна да пука

пред 4 дена - Сител - Македонија

Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ денеска од говорницата на Собранието на 32. седница на која ќе се гласа за Законот за јазиците, се осврна на денешниот датум кој бил одбран за седницата.

Амди Бајрам Не се согласувам со протестите законот ќе се изгласа

Амди Бајрам: Не се согласувам со протестите, законот ќе се изгласа

пред 4 дена - Сител - Македонија

Пратеникот Амди Бајрам изјави дека не се согласува со протестите пред Собранието. - „Не се согласувам со тие што протестираат, ако не сега, следен пат ќе го изгласаме законот“, вели Амди Бајрам.

ОВОЈ ДОКУМЕНТ ГО ПОКАЖА ИЛИЈА ДИМОВСКИ Талат Џафери со овој документ ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

ОВОЈ ДОКУМЕНТ ГО ПОКАЖА ИЛИЈА ДИМОВСКИ: Талат Џафери со овој документ ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред 4 дена - Infomax - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

Димовски Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

Димовски: Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

пред 4 дена - Сител - Македонија

Илија Димовски излезе на говорницата на 32. седница на која треба да се гласа Законот за јазиците и прикажа документ од 22.

Амди Бајрам Не се согласувам со протестите пред Собранието

Амди Бајрам: Не се согласувам со протестите пред Собранието

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Пратеникот Амди Бајрам изјави дека не се согласува со протестите пред Собранието. Бајрам вели дека денеска ќе гласа за уставно неуставниот закон за јазиците зашто треба да биде изгласан.

Амди Бајрам Не се согласувам со протестите пред Собранието

Амди Бајрам: Не се согласувам со протестите пред Собранието

пред 4 дена - Весник - Македонија

Пратеникот Амди Бајрам изјави дека не се согласува со протестите пред Собранието. Бајрам вели дека денеска ќе гласа за уставно неуставниот закон за јазиците зашто треба да биде изгласан.

Амди Бајрам Не се согласувам со протестите пред Собрание

Амди Бајрам: Не се согласувам со протестите пред Собрание

пред 4 дена - Весник - Македонија

Пратеникот Амди Бајрам изјави дека не се согласува со протестите пред Собранието. Бајрам вели дека денеска ќе гласа за уставно-неустсвниот закон за јазиците, зашто треба да биде изгласан.

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

Ова е документот со кој Талат ги известил пратениците дека може да поднесат амандмани

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Ова е документот кој пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ го покажа на говорница, за тоа дека Талат Џафери лично потпишал дека може да се поднесуваат амандмани за Законот за јазиците.

Амди Бајрам Не се согласувам со протестите пред Собрание

Амди Бајрам: Не се согласувам со протестите пред Собрание

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Пратеникот Амди Бајрам изјави дека не се согласува со протестите пред Собранието. Бајрам вели дека денеска ќе гласа за уставно-неустсвниот закон за јазиците, зашто треба да биде изгласан.

Димовски Џафери го одбра датумот за законот за јазиците  кога УЧК почна да пука

Димовски: Џафери го одбра датумот за законот за јазиците – кога УЧК почна да пука

пред 4 дена - MK News - Македонија

Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ денеска од говорницата на Собранието на 32. седница на која ќе се гласа за Законот за јазиците, се осврна на денешниот датум кој бил одбран за седницата.

Почна седница за законот за јазиците

Почна седница за законот за јазиците

пред 4 дена - MK News - Македонија

Во Собранието на Република Македонија попладнево почна 32. седница на која треба да се расправа за законот за употреба на јазиците, во трето читање.

Димовски Џафери го одбра датумот кога УЧК почна да пука

Димовски: Џафери го одбра датумот кога УЧК почна да пука

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ денеска од говорницата на Собранието на 32. седница на која ќе се гласа за Законот за јазиците, се осврна на денешниот датум кој бил одбран за седницата.

Димовски Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

Димовски: Џафери со свој потпис потврди дека може да се поднесуваат амандмани

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Илија Димовски излезе на говорницата на 32. седница на која треба да се гласа Законот за јазиците и прикажа документ од 22.

Амди Бајрам Не се согласувам со протестите законот ќе се изгласа

Амди Бајрам: Не се согласувам со протестите, законот ќе се изгласа

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Пратеникот Амди Бајрам изјави дека не се согласува со протестите пред Собранието. - „Не се согласувам со тие што протестираат, ако не сега, следен пат ќе го изгласаме законот“, вели Амди Бајрам.

Димовски Џaфери под итно да ја стопира седницата законот не смее да биде изгласан

Димовски: Џaфери под итно да ја стопира седницата, законот не смее да биде изгласан

пред 4 дена - A1on - Македонија

На самиот почеток на 32 седница, координаторот на една од пратеничките групи на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски на собраниската говорница ги повтори сите според него сторени прекшоци при процедурата за носење на законот за употреба на јазици.

Амди Бајрам Не се согласувам со протестите пред Собрание

Амди Бајрам: Не се согласувам со протестите пред Собрание

пред 4 дена - A1on - Македонија

Пратеникот Амди Бајрам вели денес ќе гласа за уставно-неустсвнит закон, зошто треба еднаш да се изгласа. – Не се согласувам со тие што протестираат, ако не сега следен пат ќе го изгласаме законот, рече Бајрам пред да влезе во Собранието.

Расправија на Димовски и Џафери седницата за јазиците не ни започна

Расправија на Димовски и Џафери, седницата за јазиците не ни започна

пред 4 дена - Нова ТВ - Македонија

Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ, пред почетокот на денешната собраниска седница, од говорницата му порача на претседателот на Собранието, Талат Џафери дека Законот за јазиците се носел противуставно.

Времеплов
x