20
Таки Фити Прифаќањето на едно име за севкупна употреба ќе значи промена на Уставот

Таки Фити: Прифаќањето на едно име за севкупна употреба ќе значи промена на Уставот

пред еден месец - Вечер - Македонија

Претседателот на МАНУ, Таки Фити, смета дека име за севкупна употреба е невозможно и неостварливо. „Предлозите за името Република...

МАНУ Не може да се преговара за идентитетот и промена на уставот

МАНУ: Не може да се преговара за идентитетот и промена на уставот

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Потребно е да се изнајде взаемно прифатливо решение за прашањето со името и преговорите со Грција. Од МАНУ на годинешното...

МАНУ Уцените и насила процедура се штетни

МАНУ: Уцените и насила процедура се штетни

пред еден месец - Алфа - Македонија

Не може да се гради мултикултурно општество како што тоа го предвидува законот за јазици и не смее да се отстапува од Деловникот,...

Академиците ќе градат став за јазиците Не смееме да бидеме индиферентни

Академиците ќе градат став за јазиците: Не смееме да бидеме индиферентни!

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Академик Катица Ќулавкова денеска предложи МАНУ на посебна седница да изгради став за новиот Закон за употреба на јазиците...

Академиците бараат дебата за градење став за Законот за јазици

Академиците бараат дебата за градење став за Законот за јазици

пред еден месец - A1on - Македонија

Академик Катица Ќулавкова денеска предложи МАНУ на посебна седница да изгради став за новиот Закон за употреба на јазиците...

Академиците бараат дебата за градење став за Законот за јазици

Академиците бараат дебата за градење став за Законот за јазици

пред еден месец - Нова ТВ - Македонија

Академик Катица Ќулавкова денеска предложи МАНУ на посебна седница да изгради став за новиот Закон за употреба на јазиците...

МАНУ со платформа за името до владата се противи на уставни промени ерга омнес и не преведено име

МАНУ со платформа за името до владата- се противи на уставни промени, ерга омнес и не преведено име

пред еден месец - Сител - Македонија

Embedded video for МАНУ со платформа за името до владата- се противи на уставни промени, ерга омнес и не преведено име МАНУ...

МАНУ Сите заедници имаат легитимно право да бараат унапредување на употребата на нивните јазици

МАНУ: Сите заедници имаат легитимно право да бараат унапредување на употребата на нивните јазици

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

„Сите заедници што живеат во Република Македонија имаат легитимно право да бараат унапредување на употребата на нивните јазици“- изјави првиот човек на МАНУ, академик Таки Фити, пренесувајќи го ставот на претседателството на Академијата.

МАНУ Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

МАНУ: Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

пред еден месец - Вечер - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите апелира за изнаоѓање заемно прифатливо решение за прашањето за името и ги...

МАНУ Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

МАНУ: Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

пред еден месец - Сител - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите апелира за изнаоѓање заемно прифатливо решение за прашањето за името и ги...

Фити Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

Фити: Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

пред еден месец - Сител - Македонија

Апсолутно сите заедници што живеат во Република Македонија имаат легитимно право да бараат унапредување на употребата на нивните јазици,  тоа се однесува и за албанската  и за сите други заедници кои живеат во земјата.

МАНУ Не може да се преговара за идентитетот и Уставот

МАНУ: Не може да се преговара за идентитетот и Уставот

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите апелира за изнаоѓање заемно прифатливо решение за прашањето за името и ги...

Таки Фити Не треба да се преговара со Грција за име за севкупна употреба

Таки Фити: Не треба да се преговара со Грција за име за севкупна употреба

пред еден месец - еМАГАЗИН - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите апелира за изнаоѓање заемно прифатливо решение за прашањето за името и ги...

МАНУ Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

МАНУ: Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите апелира за изнаоѓање заемно прифатливо решение за прашањето за името и ги...

МАНУ Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

МАНУ: Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Тој рече дека аргументацијата на Македонија во разговорите со Грција треба да се базира на два основни постулата. - Едниот...

Академиците бараат дебата за градење став за Законот за јазици

Академиците бараат дебата за градење став за Законот за јазици

пред еден месец - Либертас - Македонија

Академик Катица Ќулавкова денеска предложи МАНУ на посебна седница да изгради став за новиот Закон за употреба на јазиците...

МАНУ Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

МАНУ: Не може да се преговара за идентитетот и промена на Уставот

пред еден месец - A1on - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите апелира за изнаоѓање заемно прифатливо решение за прашањето за името и ги...

Фити Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

Фити: Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

пред еден месец - A1on - Македонија

Апсолутно сите заедници што живеат во Република Македонија имаат легитимно право да бараат унапредување на употребата на нивните јазици, тоа се однесува и за албанската и за сите други заедници кои живеат во земјата.

Фити Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

Фити: Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Ова, како што изјави претседателот на МАНУ, академик Таки Фити, е став на претседателството на Академијата за прашањето за употребата на јазиците на заедниците во Република Македонија.

Фити Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

Фити: Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Апсолутно сите заедници што живеат во Република Македонија имаат легитимно право да бараат унапредување на употребата на нивните јазици, тоа се однесува и за албанската и за сите други заедници кои живеат во земјата.

Претседателот на МАНУ академик Таки Фити Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

Претседателот на МАНУ, академик Таки Фити: Одлуките за сензитивни прашања да се носат без наметнувања и уцени

пред еден месец - Либертас - Македонија

Апсолутно сите заедници што живеат во Република Македонија имаат легитимно право да бараат унапредување на употребата на нивните јазици,  тоа се однесува и за албанската  и за сите други заедници кои живеат во земјата.

Редовно годишно собрание на МАНУ

Редовно годишно собрание на МАНУ

пред еден месец - Алфа - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе одржи Редовно годишно собрание. Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе одржи Редовно годишно собрание.

Редовно годишно собрание на МАНУ

Редовно годишно собрание на МАНУ

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе одржи Редовно годишно собрание. Претседателот на МАНУ, академик Таки Фити, ќе поднесе експозе на тема „Македонската академија на науките и уметностите во 2017 и 2018 година“.

Редовно годишно собрание на МАНУ

Редовно годишно собрание на МАНУ

пред еден месец - Сител - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе одржи Редовно годишно собрание. Претседателот на МАНУ, академик Таки Фити, ќе поднесе експозе на тема „Македонската академија на науките и уметностите во 2017 и 2018 година“.

Редовно годишно собрание на МАНУ

Редовно годишно собрание на МАНУ

пред еден месец - A1on - Македонија

Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе одржи Редовно годишно собрание. Претседателот на МАНУ, академик Таки Фити, ќе поднесе експозе на тема „Македонската академија на науките и уметностите во 2017 и 2018 година“.

Редовно годишно собрание на МАНУ

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Претседателот на МАНУ, академик Таки Фити, ќе поднесе експозе на тема „Македонската академија на науките и уметностите во 2017 и 2018 година“.

Времеплов
x