20
Заев Интегрирањето во НАТО не е насочено против Русија

Заев:Интегрирањето во НАТО не е насочено против Русија

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Заев на прес конференцијата одгвори на реакцијата од Руското МНР , од каде стравуваат дека влезот на Макеоднија во НАТО би имал негативни последици .

Заев Интегрирањето во НАТО не е насочено против Русија

Заев: Интегрирањето во НАТО не е насочено против Русија

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Интеграцијата на Република во Македонија во НАТО е наша стратешка определба и не е во спротивност со унапредување на соработката со Руската Федерација, изјави премиерот Зоран Заев.

Русија ја предупреди Македонија Приклучување во НАТО ќе има негативни последици

Русија ја предупреди Македонија: Приклучување во НАТО ќе има негативни последици

пред еден месец - Вечер - Македонија

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од евентуално пристапување во НАТО алијансата. Ова го објави руското...

Руски закани кон Mакедонија

Руски закани кон Mакедонија

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Евентуалниот влез на Македонија во НАТО ќе ја чини земјата скапо и ќе се одрази негативно по нејзината  безбедност но и односите со Русија.

Заев Нацрт спогодбата од Грција пристигна но и македонскиот предлог е испратен до Атина

Заев: Нацрт-спогодбата од Грција пристигна, но и македонскиот предлог е испратен до Атина

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

По завршувањето на тематската владина седница посветена на младинските политики, премиерот Зоран Заев одржа прес-конференција во Владата каде потврди дека нацрт-спогодбата од Грција за решавање на спорот со имeто е пристигната.

Москва заигра тврдо  случајно

Москва заигра тврдо – случајно?

пред еден месец - +Инфо - Колумни

Има една стара поговорка, која вели – тешко на оној кого Кина го храни и кого Русија го брани. Македонија, барем декларативно, ја изрази својата волја да биде дел од Западот, членка на НАТО и на Европската Унија.

Заев Останува оптимизмот за решавање на името

Заев: Останува оптимизмот за решавање на името

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Премиерот Зоран Заев на прес коинференцијата што пред малку заврши во Владата , рече дека документот што го нуди Грција е важен и ќе биде разгледан со внимание , но за нас најбитни се документите што ќе ни бидат доставени од медијаторот Метју Нимиц.

Русија ја предупреди Македонија Приклучување во НАТО ќе има негативни последици

Русија ја предупреди Македонија: Приклучување во НАТО ќе има негативни последици

пред еден месец - Сител - Македонија

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од евентуално пристапување во НАТО алијансата. Ова го објави руското...

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Официјална Москва смета дека плановите, Македонија да биде внесена во НАТО, може да имаат негативни последици по регионалната безбедност и билатералните односи меѓу двете земји.

Русија повторно против влезот на Македонија во НАТО

Русија повторно против влезот на Македонија во НАТО

пред еден месец - DW - Македонија

Официјална Москва денеска повторно предупреди дека влезот на Македонија во НАТО би можел да има негативни последици за регионалната безбедност, но и за билатералните односи меѓу двете земји.

РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ПРЕДУПРЕДУВА Зачленувањето на Македонија во НАТО ќе има негативни последици по безбедноста во регионот

РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ПРЕДУПРЕДУВА: Зачленувањето на Македонија во НАТО ќе има негативни последици по безбедноста во регионот!

пред еден месец - Infomax - Македонија

Русија ја предупреди Македонија дека нејзиното приклучување во НАТО ќе има негативни последици за земјата, за регионалната безбедност и за билатералните односи меѓу двете држави.

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Русија ја предупреди Македонија дека нејзиното приклучување во НАТО ќе има негативни последици за земјата, за регионалната безбедност и за билатералните односи меѓу двете држави.

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Ова на македонскиот амбасадор во Русија, Гоце Карајанов, му го посочил рускиот заменик министер за надворешни работи Александар Грушко на денешната средба во руското МНР, пренесува МИА.

Москва предупредува за негативните последици од евентуален влез на Македонија во НАТО

Москва предупредува за негативните последици од евентуален влез на Македонија во НАТО

пред еден месец - Вечер - Македонија

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од евентуално пристапување во НАТО алијансата. Ова го објави руското...

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Русија ја предупреди Македонија дека нејзиното приклучување во НАТО ќе има негативни последици за земјата, за регионалната безбедност и за билатералните односи меѓу двете држави.

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Русија ја предупреди Македонија дека нејзиното приклучување во НАТО ќе има негативни последици за земјата, за регионалната безбедност и за билатералните односи меѓу двете држави.

Заев НАТО не е во спротивност со соработката со Русија

Заев: НАТО не е во спротивност со соработката со Русија

пред еден месец - Нова ТВ - Македонија

Интеграцијата на Република во Македонија во НАТО е наша стратешка определба и не е во спротивност со унапредување на соработката со Руската Федерација, изјави премиерот Зоран Заев.

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

пред еден месец - A1on - Македонија

Русија ја предупреди Македонија дека нејзиното приклучување во НАТО ќе има негативни последици за земјата, за регионалната безбедност и за билатералните односи меѓу двете држави.

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

Русија ја предупреди Македонија за негативните последици од приклучувањето во НАТО

пред еден месец - еМАГАЗИН - Македонија

Русија ја предупреди Македонија дека нејзиното приклучување во НАТО ќе има негативни последици за земјата, за регионалната безбедност и за билатералните односи меѓу двете држави.

Заев Интеграцијата во НАТО не е во спротивност со унапредувањето на соработката со Русија

Заев: Интеграцијата во НАТО не е во спротивност со унапредувањето на соработката со Русија

пред еден месец - Либертас - Македонија

Интеграцијата на Република во Македонија во НАТО е наша стратешка определба и не е во спротивност со унапредување на соработката со Руската Федерација, изјави премиерот Зоран Заев.

Русија против интегрирање на Македонија во НАТО

Русија против интегрирање на Македонија во НАТО

пред еден месец - Нова ТВ - Македонија

Официјална Москва смета дека доколку Македонија влезе во НАТО, тоа може да има негативни последици по регионалната безбедност и билатералните односи меѓу двете земји.

Русија ја предупреди Македонија Приклучување во НАТО ќе има негативни последици

Русија ја предупреди Македонија: Приклучување во НАТО ќе има негативни последици

пред еден месец - Либертас - Македонија

Русија ја предупреди Македонија дека нејзиното приклучување во НАТО ќе има негативни последици за земјата, за регионалната безбедност и за билатералните односи меѓу двете држави.

Времеплов
x