20
Јавната администрација останува неефикасна  констатираат експертите власта тврди  се преземаат реформи

Јавната администрација останува неефикасна - констатираат експертите, власта тврди - се преземаат реформи

пред еден месец - Сител - Економија

Embedded video for Јавната администрација останува неефикасна - констатираат експертите, власта тврди - се преземаат реформи Во Македонија не може да има прави реформи во јавната администрација бидејќи нема политика волја.

Манчевски Нема реформа на јавна администрација преку ноќ

Манчевски: Нема реформа на јавна администрација преку ноќ

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Министерот за информатичко општество и јавна администрација најавува дека следната недела ќе биде познато колку буџетари има во земјава и какви се нивните профили.

Давитковски Нема вистинска политичка волја за вистинска реформа на администрацијата

Давитковски: Нема вистинска политичка волја за вистинска реформа на администрацијата

пред еден месец - 24 вести - Економија

Јавната администрација лани била полоша во работата споредено со 2015 година. Мониторингот на европските експерти покажува...

Дигитализација и транспарентност за ефикасни административни реформи

Дигитализација и транспарентност за ефикасни административни реформи

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Недостигаат јасни критериуми и транспарентост во назначување на државните службеници и трошењето на јавните пари. Со послаби оценки за минатата година, наспорти 2016-та, европските експерти ги оценија реформите на јавната администрација.

Со поголема транспарентност до реформи во јавната администрација  порачуваат европските експерти

Со поголема транспарентност до реформи во јавната администрација – порачуваат европските експерти

пред еден месец - Канал 77 - Македонија

Да се направи стратешка рамка која ќе ги постави правилата за реформи на јавната администрација – порачуваат европските експерти.

Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

пред еден месец - Скопје Инфо - Без катеторија

Министерството за финансии подготвува платформа со која јавноста ќе има увид во исплатите од Трезорот, најави денеска министерот за финансии Драган Тевдовски на дебатата за предизвиците во реформите на јавната администрација.

Манчевски Нема реформа на јавна администрација преку ноќ

Манчевски: Нема реформа на јавна администрација преку ноќ

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Списокот од 1 600 лица, следната недела ќе го помине владиниот филтер. Министерот Манчевски, најави и дека детално ќе се знаат сите вработени кои земаат плата од буџетот.

Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните средства

Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните средства

пред еден месец - Бизнис вести - Економија

Транспарентноста е клучна за Македонија да се движи во добра насока. Институциите ги отвораат податоците за јавноста да биде сигурна за што се троши и како се троши.

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Вработените во јавната администрација по Рамковен распределени на работни позиции. Списокот на 1.600 лица што не одат на работа, а земаат плата, следната недела на владина седница.

Тевдовски Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

Тевдовски: Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

пред еден месец - Сител - Економија

Министерството за финансии подготвува платформа со која јавноста ќе има увид во исплатите од Трезорот, најави денеска министерот за финансии Драган Тевдовски на дебатата за предизвиците во реформите на јавната администрација.

Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Министерството за финансии подготвува платформа со која јавноста ќе има увид во исплатите од Трезорот, најави денеска министерот за финансии Драган Тевдовски на дебатата за предизвиците во реформите на јавната администрација.

Тевдовски Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

Тевдовски: Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Како што истакна Тевдовски, транспарентноста е многу важна за добро функционирање на институциите. Затоа, посочи, се преземаат низа реформи и мерки за да се подобри транспарентноста и отчетноста.

Транспарентноста и примената на ИКТ клучни за реформа на администрацијата

Транспарентноста и примената на ИКТ клучни за реформа на администрацијата

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

- Секогаш се фокусираме и сметаме дека треба да се постави и да има добра стратешка рамка која што ќе ги постави правилата...

Тевдовски Граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари на платформа

Тевдовски: Граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари на платформа

пред еден месец - +Инфо - Економија

Институциите ги отвораат податоците за да биде јавноста сигурна за тоа каде се троши и како се троши, порачаа денеска министрите...

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

пред еден месец - Сител - Македонија

Направена е предлог  распределба на  работните позиции на кои ќе бидат анжирани вработените над 1.600 лица според Рамковниот договор кои не одат на работа, а примаат плата.

Манчевски Нема реформа на јавна администрација преку ноќ

Манчевски: Нема реформа на јавна администрација преку ноќ

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Реформата на јавна администрација нема да заврши преку ноќ, тоа е процес кој ќе мора да трае - рече министерот на информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски на  работилницата  „Предизвици во реформите во јавната администрација“.

Транспарентноста и примената на ИКТ клучни за реформа на администрацијата

Транспарентноста и примената на ИКТ клучни за реформа на администрацијата

пред еден месец - A1on - Економија

Спроведувањето на реформите во јавната администрација да продолжи со натамошно јакнење на транспарентноста, управувањето...

Тевдовски Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

Тевдовски: Преку платформа граѓаните ќе го следат трошењето на државните пари

пред еден месец - A1on - Економија

Министерството за финансии подготвува платформа со која јавноста ќе има увид во исплатите од Трезорот, најави денеска министерот за финансии Драган Тевдовски на дебатата за предизвиците во реформите на јавната администрација.

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Направена е предлог  распределба на  работните позиции на кои ќе бидат анжирани вработените над 1.600 лица според Рамковниот договор кои не одат на работа, а примаат плата.

Вработените по рамковен распределени се чека тие да се изјаснат

Вработените по рамковен распределени, се чека тие да се изјаснат

пред еден месец - +Инфо - Економија

Направена е предлог распределба на работните позиции на кои ќе бидат анжирани вработените над 1.600 лица според Рамковниот договор кои не одат на работа, а примаат плата.

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Предлог распределбата следната недела треба да помине на седница на Владата, изјави денеска министерот за информатичко општество...

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

пред еден месец - A1on - Економија

Направена е предлог распределба на работните позиции на кои ќе бидат анжирани вработените над 1.600 лица според Рамковниот договор кои не одат на работа, а примаат плата.

Дебата за предизвиците во реформите во јавната администрација

Дебата за предизвиците во реформите во јавната администрација

пред еден месец - Сител - Македонија

Во Скопје денеска ќе се одржи настан посветен на предизвиците во реформите во јавната администрација. Настанот го организира...

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен договор

пред еден месец - Канал 77 - Македонија

Направена е предлог  распределба на  работните позиции на кои ќе бидат анжирани оние 1600 лица кои се вработени според Рамковниот...

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен кои не одеа на работа а земаа плата  никој не го одбил понуденото место

Направена предлог распределба на вработените по Рамковен кои не одеа на работа а земаа плата – никој не го одбил понуденото место

пред еден месец - Либертас - Македонија

Направена е предлог  распределба на  работните позиции на кои ќе бидат анжирани вработените над 1.600 лица според Рамковниот договор кои не одат на работа, а примаат плата.

Дебата за предизвиците во реформите во јавната администрација

Дебата за предизвиците во реформите во јавната администрација

пред еден месец - A1on - Македонија

Во Скопје денеска ќе се одржи настан посветен на предизвиците во реформите во јавната администрација. Настанот го организира...

Времеплов
x