20
Владата за шест месеци потрошила 25 илјади евра во ресторани

Владата за шест месеци потрошила 25 илјади евра во ресторани

пред еден месец - Денешен - Македонија

Според податоците на владиниот сајт , највисоки трошоци во првите шест месеци, пријавил премиерот Зоран Заев, во висина од 50 илјади евра.

Кој функционер во Владата на Заев направил најмногу трошоци

Кој функционер во Владата на Заев направил најмногу трошоци

пред еден месец - Фаланга - Македонија

Владата во првите шест месеци од своето владеење потрошила 21 милион денари или повеќе од 344. 000 евра.. Оваа сума, според...

Груевски за 6 месеци во 2014 та потрошил 84 илјади евра зад него е премиерот Заев

Груевски за 6 месеци во 2014-та потрошил 84 илјади евра, зад него е премиерот Заев

пред еден месец - Фаланга - Македонија

Повеќе од 84 илјади евра потрошил Никола Груевски, од јуни до декември 2014-та кога ја извршувал функцијата премиер на Република Македонија.

Министерски трошења За шест месеци 336 000 евра

Министерски трошења: За шест месеци 336 000 евра

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Триста седумдесет и три илјади евра потрошила Владата во првите шест месеци од владеењето. Најмногу пари – 6 милиони денари се потрошени за кафиња и ручеци по мензите и рестораните во рамки на институциите.

Отчет за трошењето на народните пари

Отчет за трошењето на народните пари

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

За првпат од осамостојувањето на земјава, јавноста ќе има увид во трошењето јавни пари од функционерите во Владата. Воведувањето...

Алатка за отчетност Владата соопшти дека во првите шест месеци потрошила двојно помалку од составот во 2014

Алатка за отчетност: Владата соопшти дека во првите шест месеци потрошила двојно помалку од составот во 2014

пред еден месец - Вечер - Македонија

Министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски, денеска во Владата на Република Македонија одржа прес-конференција на која ја презентирташе Алатката за отчетност за трошоците на носителите на јавни функции.

Кој министер колку потрошил  најавен отчет за првите шест месеци

Кој министер колку потрошил – најавен отчет за првите шест месеци

пред еден месец - Скопје Инфо - Без катеторија

Колку потрошиле носителите на јавни функции за време на нивниот шестмесечен мандат – ваквата информација Влдата ќе ја објави на прес-конференција.

Поповски На увид трошењето на јавните пари

Поповски: На увид трошењето на јавните пари

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Отчет за трошењето на владините министри и други функционери. Споредбено со периодот на Владата на Никола Груевски помалку...

Нова алатка за следење на трошоците на функционерите

Нова алатка за следење на трошоците на функционерите

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Сите службени трошоци од денес на увид во јавноста – изработен е софтвер кој ќе ажурира податоци за тоа колку и како функционерите ги трошат народните пари.

Груевски поголем трошаџија од Заев Двојно повеќе пари за хотели авионски карти и ресторани

Груевски поголем трошаџија од Заев: Двојно повеќе пари за хотели, авионски карти и ресторани

пред еден месец - еМАГАЗИН - Македонија

Поранешниот премиер Никола Груевски, од 1 јуни до 1 декември 2014 година, за хотелско сместување потрошил 7.304 евра, а за авионски карти 16.

Кој функционер во Владата на Заев направил најмногу трошоци

Кој функционер во Владата на Заев направил најмногу трошоци

пред еден месец - Нова ТВ - Македонија

Владата во првите шест месеци од своето владеење потрошила 21 милион денари или повеќе од 344. 000 евра. Оваа сума, според...

Премиерот Заев лани во просек трошел над 5 700 денари дневно за кафеани и ресторани

Премиерот Заев лани во просек трошел над 5.700 денари дневно за кафеани и ресторани

пред еден месец - Прес 24 - Економија

Премиерот Заев бил најголем потрошувач во угостителските објекти во земјава и странство, но и во мензите со кои располага државата.

Ако вака продолжи Владата на Заев за 11 години ќе заштеди 8 милиони евра

Ако вака продолжи, Владата на Заев за 11 години ќе заштеди 8 милиони евра

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Двојно помалку државни пари во првите шест месеци од работењето потрошиле премиерот, министрите, замениците министри, државните...

Алатка за отчетност  јавноста ќе го следи трошењето на државните пари

Алатка за отчетност - јавноста ќе го следи трошењето на државните пари

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Со нова алатка за отчетност за трошоците на носителите на јавни функции која е поставена на веб страницата на македонската Влада, јавноста ќе може да ја следи висината на трошењето на државните пари, но и причините поради кои тие биле потрошени.

Еве каде може да следите каде Владата ги троши вашите пари

Еве каде може да следите каде Владата ги троши вашите пари

пред еден месец - еМАГАЗИН - Македонија

Помалку од двојно државни пари потрошиле функционерите на оваа влада во првите шест месеци од стапувањето на функцијата,...

Владата на Заев за шест месеци потрошила двојно помалку пари од владата на Груевски

Владата на Заев за шест месеци потрошила двојно помалку пари од владата на Груевски

пред еден месец - A1on - Македонија

Двојно помалку државни пари во првите шест месеци од работењето потрошиле премиерот, министрите, замениците министри, државните...

Нова алатка за проверка Колку потрошил Груевски а колку Заев за службени патувања хотели ручеци кафиња

Нова алатка за проверка: Колку потрошил Груевски а колку Заев за службени патувања, хотели, ручеци, кафиња…

пред еден месец - Либертас - Македонија

Министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски, денеска во Владата на Република Македонија одржа прес конференција на која ја презентираше Алатката за отчетност за трошоците на носителите на јавни функции.

Поповски промовираше Алатката за отчетност Во првите 6 месеци оваа влада потрошила двојно помалку од Владата во 2014

Поповски промовираше Алатката за отчетност: Во првите 6 месеци оваа влада потрошила двојно помалку од Владата во 2014

пред еден месец - Либертас - Македонија

Министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски, денеска во Владата на Република Македонија одржа прес конференција на која ја презентираше Алатката за отчетност за трошоците на носителите на јавни функции.

Груевски службено трошел по 8 000 а Заев по 5 700 евра месечно во ресторани и мензи  Веб платформа за трошоци на функционерите

Груевски службено трошел по 8.000, а Заев по 5.700 евра месечно во ресторани и мензи – Веб-платформа за трошоци на функционерите

пред еден месец - Радио МОФ - Без катеторија

Во првите шест месеци од работењето, функционерите во Владата предводена од Зоран Заев потрошиле 21,9 милиони денари за службени...

Владата јавно ќе соопшти колку потрошиле функционерите за шест месеци

Владата јавно ќе соопшти колку потрошиле функционерите за шест месеци

пред еден месец - Вечер - Македонија

Владата на прес-конференција јавно ќе соопшти колку потрошиле носителите на јавни функции за време на нивниот шестмесечен мандат.

Утре отчет кој функционер колку потрошил за шест месеци

Утре отчет кој функционер колку потрошил за шест месеци

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Владата на денешната седница усвои информација за реализацијата на нејзината одлука со која ги задолжи министрите, замениците...

Владата ќе открие колку трошеле функционерите за шест месеци

Владата ќе открие колку трошеле функционерите за шест месеци

пред еден месец - A1on - Економија

Владата на прес-конференција јавно ќе соопшти колку потрошиле носителите на јавни функции за време на нивниот шестмесечен мандат.

Времеплов
x