20
Спејс Екс сака да испрати луѓе подалеку од Марс   во друга галаксија

Спејс Екс сака да испрати луѓе подалеку од Марс – во друга галаксија

пред 6 дена - Канал 5 - Живот

Шотвел изјавила дека компанијата не планира да се ограничи на лансирање на ракети за Марс, Сатурн или Плутон, туку сака да биде прва која тоа ќе го направи и во другите галаксии.

Space X сака да испраќа луѓе и подалеку од Марс   Во друга галаксија

Space X сака да испраќа луѓе и подалеку од Марс - Во друга галаксија

пред 6 дена - Кајгана - Живот

На овогодинешната TED конференција во Ванкувер, претседателот на Space X, Гвин Шотвел, за прв пат на јавноста им ја претстави новата уште поамбициозна визија на оваа компанија од праќање на луѓе на Марс.

Space X  Мисијата на Марс ќе започне во наредните 10 години

Space X: Мисијата на Марс ќе започне во наредните 10 години

пред една недела - Кајгана - Техно

Компанијата за вселенско истражување на Space X, ќе започне со мисијата за испраќање луѓе на Марс во наредните десет години, најави денеска претседателот на компанијата Гвин Шотвел, зборувајќи на TED конференцијата во Ванкувер.

Времеплов
x