20
Почина легендарниот мајстор на кларинет

Почина легендарниот мајстор на кларинет

пред 6 дена - Вечер - Забава

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ почина синоќа во болница во Белград во 87. година. Милошевиќ беше шеф на Народниот оркестар на РТС, професор во Музичкото училиште „Јосип Славенски" и член на Белградската филхармонија.

Почина Боки Милошевиќ  еден од најголемите и најпознати музичари во регионот

Почина Боки Милошевиќ – еден од најголемите и најпознати музичари во регионот

пред 5 дена - Музика 24 - Сцена

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ почина вчеравечер 16-ти април во болница во Белград во 87-та година од животот.

Почина легендарниот мајстор на кларинет

Почина легендарниот мајстор на кларинет

пред 6 дена - Весник - Забава

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ почина синоќа во болница во Белград во 87. година. Милошевиќ беше шеф на Народниот оркестар на РТС, професор во Музичкото училиште „Јосип Славенски" и член на Белградската филхармонија.

Голема загуба за народната музика Замина големиот мајстор на кларинетот

Голема загуба за народната музика: Замина големиот мајстор на кларинетот

пред 6 дена - Денешен - Забава

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ почина синоќа во болница во Белград во 87. година. Милошевиќ беше шеф на Народниот оркестар на РТС, професор во Музичкото училиште „Јосип Славенски“ и член на Белградската филхармонија.

Голема загуба за народната музика Замина големиот мајстор на кларинетот

Голема загуба за народната музика: Замина големиот мајстор на кларинетот

пред 6 дена - Скопје24 - Скопје

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ почина синоќа во болница во Белград во 87. година. Милошевиќ беше шеф на Народниот оркестар на РТС, професор во Музичкото училиште „Јосип Славенски“ и член на Белградската филхармонија.

Почина српскиот кларинетист Боки Милошевиќ

Почина српскиот кларинетист Боки Милошевиќ

пред 6 дена - A1on - Сцена

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ почина во Белград на возраст од 87 години. Тој од 1976 година па се до...

За сите голем уметник за нас само татко  ќерката на починатиот музичар ги трогна сите

За сите голем уметник, за нас “само" татко - ќерката на починатиот музичар ги трогна сите

пред 6 дена - Прес 24 - Живот

Познатиот српски музичар Божидар Боки Милошевиќ почина синоќа во болница во Белград во 87. година. Милошевиќ беше шеф на Народниот оркестар на РТС, професор во Музичкото училиште „Јосип Славенски“ и член на Белградската филхармонија.

Голема загуба за народната музика Почина познатиот кларинист

Голема загуба за народната музика: Почина познатиот кларинист

пред 6 дена - Прес 24 - Живот

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ почина синоќа во болница во Белград во 87. година. Милошевиќ беше шеф на Народниот оркестар на РТС, професор во Музичкото училиште „Јосип Славенски“ и член на Белградската филхармонија.

Голема загуба за народната музика Почина големиот мајстор на кларинетот

Голема загуба за народната музика: Почина големиот мајстор на кларинетот

пред 6 дена - Прес 24 - Живот

Познатиот српски кларинеист Божидар Боки Милошевиќ почина синоќа во болница во Белград во 87. година. Милошевиќ беше шеф на Народниот оркестар на РТС, професор во Музичкото училиште „Јосип Славенски“ и член на Белградската филхармонија.

Почина Боки Милошевиќ познатиот српски кларинетист

Почина Боки Милошевиќ, познатиот српски кларинетист

пред 6 дена - Репортер - Сцена

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ почина синоќа во болница во Белград на 87 годишна возраст. Боки Милошевиќ...

Почина кларинетистот Боки Милошевиќ

Почина кларинетистот Боки Милошевиќ

пред 6 дена - +Инфо - Сцена

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ, починал во болница во Белград, објави српски „Курир“. Имаше 87 години.

Голема загуба за народната музика Замина големиот мајстор на кларинетот

Голема загуба за народната музика: Замина големиот мајстор на кларинетот

пред 6 дена - Сител - Сцена

Познатиот српски кларинетист Божидар Боки Милошевиќ почина синоќа во болница во Белград во 87. година. Милошевиќ беше шеф на Народниот оркестар на РТС, професор во Музичкото училиште „Јосип Славенски“ и член на Белградската филхармонија.

Времеплов
x