20
Во Шведска пуштен првиот пат за напојување електрични возила

Во Шведска пуштен првиот пат за напојување електрични возила

пред 5 дена - +Инфо - Живот

Возачите на електрични автомобили во Шведска наскоро ќе може да ги напојуваат своите возила додека патуваат, откако скандинавската земја го направи првиот „електричен пат“.

Шведска прва со електрични патишта за напојување на возила

Шведска прва со електрични патишта за напојување на возила

пред 5 дена - Телефони - Техно

Шведска е првата држава во светот што изгради 2 километарски пат за електрично напојување на возилата додека возат. Предноста на овие патишта е што не мора да застануваат возилата за да се напојуваат.

Времеплов
x