20
Кендрик Ламар прв рапер со Пулицерова награда

Кендрик Ламар прв рапер со Пулицерова награда

пред 5 дена - Репортер - Сцена

Раперот Кендрик Ламар ја доби Пулицеровата награда за музика, со што стана првиот некласичен артист кој ја добива престижната награда.

Кендрик Ламар   првиот рапер во историјата добитник на Пулицеровата награда

Кендрик Ламар – првиот рапер во историјата добитник на Пулицеровата награда

пред 5 дена - Весник - Живот

Раперот Кендрик Ламар ја доби Пулицеровата награда за музика за неговиот албум „DAMN“. Тој е прв некласичен музичар кој ја добива оваа награда.

Кендрик Ламар   првиот рапер во историјата добитник на Пулицеровата награда

Кендрик Ламар – првиот рапер во историјата добитник на Пулицеровата награда

пред 5 дена - Вечер - Живот

Раперот Кендрик Ламар ја доби Пулицеровата награда за музика за неговиот албум „DAMN“. Тој е прв некласичен музичар кој ја добива оваа награда.

Кендрик Ламар доби Пулицер

Кендрик Ламар доби Пулицер!

пред 5 дена - Off.net.mk - Култура

Прв пат во 75-годишната историја на престижната награда, која се доделува во областа на новинарството, книжевноста и музиката, во последната категорија признанието не го доби дело од џез или од класика.

Времеплов
x