20
Момче го откри огромното богатство на легендарниот крал

Момче го откри огромното богатство на легендарниот крал

пред 5 дена - Канал 5 - Живот

13- годишно момче случајно дошло до огромно откритие. Лука Малашниченко заедно со археологот Рене Шен од хоби пробувале да најдат метални предмети на данскиот остров Руген .

На остров во Германија 13 годишно момче откри богатство на Викинзите

На остров во Германија 13 годишно момче откри богатство на Викинзите

пред 6 дена - Бриф - Забава

Археолози на германскиот остров Риген во Балтичкото Море пронашле закопани сребрени монети и накит кои датираат од десетиот век, односно од периодот поврзан со владеењето на данскиот крал Харалд Громсон.

Откриена ризница со монети на кралот Харалд  Модрозабиот  на Риген

Откриена ризница со монети на кралот Харалд „Модрозабиот“ на Риген

пред 6 дена - Либертас - Свет

Археолози во нива на најголемиот германски остров Риген откопале вредна сребрена ризница од доцниот 10. век, со монети од времето на данскиот викиншки крал Харалд „Модрозабиот“, пишува Дојче веле .

Откриена ризница со монети на кралот Харалд  Модрозабиот  на Риген

Откриена ризница со монети на кралот Харалд „Модрозабиот“ на Риген

пред 5 дена - Канал 77 - Култура

Археолози во нива на најголемиот германски остров Риген откопале вредна сребрена ризница од доцниот 10. век, со монети од времето на данскиот викиншки крал Харалд „Модрозабиот“.

На островот Риген пронајдени сребрени монети од десети век

На островот Риген пронајдени сребрени монети од десети век

пред 6 дена - +Инфо - Живот

Археолози на германскиот остров Риген во Балтичкото Море пронашле закопани сребрени монети и накит кои датираат од десетиот век, односно од периодот поврзан со владеењето на данскиот крал Харалд Громсон.

Откриена ризница со монети на кралот Харалд  Модрозабиот  на Риген

Откриена ризница со монети на кралот Харалд „Модрозабиот“ на Риген

пред 6 дена - DW - Живот

Археолози во нива на најголемиот германски остров Риген откопале вредна сребрена ризница од доцниот 10. век, со монети од времето на данскиот викиншки крал Харалд „Модрозабиот“.

13 годишен археолог аматер откри богатство од 10  век

13-годишен археолог аматер откри богатство од 10. век

пред 6 дена - Кајгана - Живот

Берлин, 16 април 2018 (МИА) - Археолози на германскиот остров Риген во Балтичкото Море пронашле закопани сребрени монети и накит кои датираат од 10.

Времеплов
x