20
Откриен кислород и на друго место во вселената

Откриен кислород и на друго место во вселената!

пред 3 дена - Вечер - Свет

Меѓународен тим астрономи под водство на јапонскиот научник Такуја Хашимото со помош на радиотелескоп ја откриле најоддалечената галаксија MACS1149-JD1 во којашто има траги од кислород, објави научното списание е Science Daily.

Откриен кислород и на друго место во вселената

Откриен кислород и на друго место во вселената!

пред 3 дена - Весник - Свет

Екипата работела со помош на радиотелескопот ALMA и оптичкиот Very Large Telescope (VLT) на Европската јужна опсерваторија во Чиле.

Истражување  Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

Истражување: Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

пред 4 дена - Прес 24 - Живот

Откако открија траги од кислород, јапонски астрономи дојдоа до сознание дека ѕвездите во галаксијата МАКС-1149-ЈД-1 се образувале 250 милиони години по Големата експлозија - доста кус период од вселенска гледна точка.

Истражување  Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

Истражување: Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

пред 4 дена - Прес 24 - Живот

Откако открија траги од кислород, јапонски астрономи дојдоа до сознание дека ѕвездите во галаксијата МАКС-1149-ЈД-1 се образувале 250 милиони години по Големата експлозија - доста кус период од вселенска гледна точка.

Истражување  Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

Истражување: Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

пред 4 дена - Сител - Живот

Откако открија траги од кислород, јапонски астрономи дојдоа до сознание дека ѕвездите во галаксијата МАКС-1149-ЈД-1 се образувале 250 милиони години по Големата експлозија - доста кус период од вселенска гледна точка.

Истражување  Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

Истражување: Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

пред 4 дена - +Инфо - Живот

Откако открија траги од кислород, јапонски астрономи дојдоа до сознание дека ѕвездите во галаксијата МАКС-1149-ЈД-1 се образувале 250 милиони години по Големата експлозија – доста кус период од вселенска гледна точка.

Времеплов
x