20
40 дена по велигден денеска е голем ден Немажените девојки треба да го направат ова

40 дена по велигден, денеска е голем ден: Немажените девојки треба да го направат ова

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Православните верници денес го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток.

Денеска е Спасовден Жени внимавајте на вашите мажи и деца забрането е ова

Денеска е Спасовден: Жени внимавајте на вашите мажи и деца, забрането е ова

пред 4 дена - Сител - Живот

Православните верници денеска  на 17 мај го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток.

Славиме Спасовден  за да се спасиме од невреме денеска треба да го сториме ова

Славиме Спасовден - за да се спасиме од невреме, денеска треба да го сториме ова

пред 4 дена - Прес 24 - Живот

Македонската православна црква и нејзините верници денес го одбележуваат Спасовден. Спасовден е еден од десетте празници...

Славиме Спасовден  за да се спасиме од невреме денеска треба да го сториме ова

Славиме Спасовден - за да се спасиме од невреме, денеска треба да го сториме ова

пред 4 дена - Прес 24 - Живот

Македонската православна црква и нејзините верници денес го одбележуваат Спасовден. Спасовден е еден од десетте празници...

Народни верувања и обичаи за Спасовден

Народни верувања и обичаи за Спасовден

пред 4 дена - Репортер - Без катеторија

Празникот на Христовото вознесение – Спасовден, е еден од најголемите христијански празници. Се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Денеска е Спасовден ако ова го направите ќе дознаете дали ве сака

Денеска е Спасовден, ако ова го направите ќе дознаете дали ве сака…

пред 4 дена - Весник - Живот

Спасовден или денот на спасувањето се слави 40 дена по Велигден и секогаш се паѓа во четврток. Интересно е што овој празник...

Денеска е Св Спас  заштитник и спасител на луѓето ова се народните верувања и обичаи

Денеска е Св. Спас – заштитник и спасител на луѓето, ова се народните верувања и обичаи

пред 4 дена - MK News - Живот

Празникот на Христовото вознесение – Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Денеска е голем празник  жени внимавајте на вашите мажи и деца ова не смеат да го прават на Спасовден

Денеска е голем празник - жени внимавајте на вашите мажи и деца, ова не смеат да го прават на Спасовден

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Православните верници денес го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток.

Денеска е Спасовден ако ова го направите ќе дознаете дали ве сака

Денеска е Спасовден, ако ова го направите ќе дознаете дали ве сака…

пред 4 дена - Вечер - Живот

Спасовден или денот на спасувањето се слави 40 дена по Велигден и секогаш се паѓа во четврток. Интересно е што овој празник...

Денеска е голем празник  жени внимавајте на вашите мажи и деца ова не смее да прават на Спасовден

Денеска е голем празник - жени внимавајте на вашите мажи и деца, ова не смее да прават на Спасовден

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Православните верници денес го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток.

Денеска е голем празник 40 дена по Велигден жени внимавајте на вашите мажи и деца еве што не смее да прават на Спасовден

Денеска е голем празник 40 дена по Велигден- жени внимавајте на вашите мажи и деца, еве што не смее да прават на Спасовден

пред 4 дена - Вечер - Живот

Православните верници денес го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток.

Денеска е голем празник 40 дена по Велигден жени внимавајте на вашите мажи и деца еве што не смее да прават на Спасовден

Денеска е голем празник 40 дена по Велигден- жени внимавајте на вашите мажи и деца, еве што не смее да прават на Спасовден

пред 4 дена - Весник - Живот

Православните верници денес го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток.

Денеска е Св Спас  заштитник и спасител на луѓето ова се народните верувања и обичаи

Денеска е Св. Спас - заштитник и спасител на луѓето, ова се народните верувања и обичаи

пред 4 дена - Весник - Живот

Празникот на Христовото вознесение - Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Денеска е Св Спас  заштитник и спасител на луѓето ова се народните верувања и обичаи

Денеска е Св. Спас - заштитник и спасител на луѓето, ова се народните верувања и обичаи

пред 4 дена - Вечер - Живот

Празникот на Христовото вознесение - Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Денеска е Св Спас  заштитник и спасител на луѓето ова се народните верувања и обичаи

Денеска е Св. Спас - заштитник и спасител на луѓето, ова се народните верувања и обичаи

пред 4 дена - Сител - Македонија

Празникот на Христовото вознесение - Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Спасовден  заштитник на Гевгелија

Спасовден - заштитник на Гевгелија

пред 4 дена - Сител - Македонија

Камбаните од црквата на зајдисонце во Гевгелија го означија почетокот на одбележувањето на заштитникот на Гевгелија - Спасовден.

Славиме голем празник  Спасовден Не правете ништо додека пред ова да го изедете утринава

Славиме голем празник - Спасовден: Не правете ништо додека пред ова да го изедете утринава

пред 4 дена - Прес 24 - Живот

Македонската православна црква и нејзините верници во четврток го одбележуваат Спасовден. Спасовден е еден од десетте празници...

Денеска е Спасовден Не се прави ништо додека не го изедете ова рано науто

Денеска е Спасовден: Не се прави ништо додека не го изедете ова рано науто

пред 4 дена - Прес 24 - Живот

Верниците го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток.

Спасовден е тежок празник Што не смеат да прават мажите а што жените

Спасовден е тежок празник: Што не смеат да прават мажите, а што жените

пред 4 дена - Прес 24 - Живот

Македонската православна црква и нејзините верници денеска го одбележуваат Спасовден. Спасовден е еден од десетте празници...

Спасовден  заштитник на Гевгелија

Спасовден – заштитник на Гевгелија

пред 4 дена - Бриф - Без катеторија

Камбаните од црквата на зајдисонце во Гевгелија го означија почетокот на одбележувањето на заштитникот на Гевгелија – Спасовден.

Утре е Спасовден Што треба да прават жените а што не треба да прават мажите

Утре е Спасовден: Што треба да прават жените, а што не треба да прават мажите?

пред 4 дена - Екран - Без катеторија

Православните верници на 17. мај годинава го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40. дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток.

Денес е Спасовден Празник на Христовото вознесение

Денес е Спасовден: Празник на Христовото вознесение

пред 4 дена - Екран - Без катеторија

Спасовден – празникот на христовото вознесение е еден од најголемите христијански празници. Спасовден секогаш е во четврток и се празнува 40 дена по Велигден.

Денес е Спасовден Сите обичаи и верувања за овој голем празник

Денес е Спасовден: Сите обичаи и верувања за овој голем празник

пред 4 дена - Скопје24 - Скопје

Четириесет дена по Велигден (четврток) Именден празнуваат: Спасе, Спасија, Спаска… Празникот на Христовото вознесение – Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Се ближи голем христијански празник не се прави ништо пред да го изедете ова рано наутро

Се ближи голем христијански празник- не се прави ништо пред да го изедете ова рано наутро

пред 6 дена - Прес 24 - Живот

Македонската православна црква и нејзините верници во четврток го одбележуваат Спасовден. Спасовден е еден од десетте празници...

Времеплов
x