20
Денеска е Св Спас  заштитник и спасител на луѓето ова се народните верувања и обичаи

Денеска е Св. Спас – заштитник и спасител на луѓето, ова се народните верувања и обичаи

пред 4 дена - MK News - Живот

Празникот на Христовото вознесение – Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Денеска е Св Спас  заштитник и спасител на луѓето ова се народните верувања и обичаи

Денеска е Св. Спас - заштитник и спасител на луѓето, ова се народните верувања и обичаи

пред 4 дена - Весник - Живот

Празникот на Христовото вознесение - Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Денеска е Св Спас  заштитник и спасител на луѓето ова се народните верувања и обичаи

Денеска е Св. Спас - заштитник и спасител на луѓето, ова се народните верувања и обичаи

пред 4 дена - Вечер - Живот

Празникот на Христовото вознесение - Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Денеска е Св Спас  заштитник и спасител на луѓето ова се народните верувања и обичаи

Денеска е Св. Спас - заштитник и спасител на луѓето, ова се народните верувања и обичаи

пред 4 дена - Сител - Македонија

Празникот на Христовото вознесение - Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Спасовден  заштитник на Гевгелија

Спасовден - заштитник на Гевгелија

пред 4 дена - Сител - Македонија

Камбаните од црквата на зајдисонце во Гевгелија го означија почетокот на одбележувањето на заштитникот на Гевгелија - Спасовден.

Христијанството во Преспа

Христијанството во Преспа

пред 4 дена - Македонска Нација - Култура

Македонскиот народ во неговата долговековна борба за своја сопствена држава, за национална и за културна слобода и независност, во исто време, се борел христијанската вера и за независност на својата Православна црква.

Спасовден  заштитник на Гевгелија

Спасовден – заштитник на Гевгелија

пред 4 дена - Бриф - Без катеторија

Камбаните од црквата на зајдисонце во Гевгелија го означија почетокот на одбележувањето на заштитникот на Гевгелија – Спасовден.

Денес е Спасовден Празник на Христовото вознесение

Денес е Спасовден: Празник на Христовото вознесение

пред 4 дена - Екран - Без катеторија

Спасовден – празникот на христовото вознесение е еден од најголемите христијански празници. Спасовден секогаш е во четврток и се празнува 40 дена по Велигден.

Денес е Спасовден Сите обичаи и верувања за овој голем празник

Денес е Спасовден: Сите обичаи и верувања за овој голем празник

пред 4 дена - Скопје24 - Скопје

Четириесет дена по Велигден (четврток) Именден празнуваат: Спасе, Спасија, Спаска… Празникот на Христовото вознесение – Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток.

Времеплов
x