20
Во Ченто осветени темелите на црквата Света Лидија Македонска

Во Ченто осветени темелите на црквата Света Лидија Македонска

на 11.2014 - Сител - Македонија

Со донаторска аукција на лопати почна осветувањето на црквата „Св. Лидија Македонска“ која ќе се изгради на местото на старите гробишта до Домот на културата во населбата Ченто.

Во Ченто почнува изградбата на црквата  Света Лидија Македонска

Во Ченто почнува изградбата на црквата „Света Лидија Македонска“

на 11.2014 - Сител - Македонија

Во населбата Ченто денеска ќе биде поставен камен-темелник за изградба на црквата „Света Лидија Македонска“. Осветувањето на камен-темелникот, како што е најавено, ќе го изврши Неговото Блаженство г.

Ченто ќе добие нова црква  Света Лидија Македонска

Ченто ќе добие нова црква „Света Лидија Македонска“

на 11.2014 - Нетпрес - Македонија

На старите гробишта до Домот на културата во населбата Ченто, денеска во 12 часот ќе се освети камен темелник, со што ќе отпочне изградбата на Македонската правослвана црква „Света Лидија Македонска“.

Осветување на црквата  Света Лидија Македонска  во Ченто

Осветување на црквата „Света Лидија Македонска“ во Ченто

на 11.2014 - Актуелно24 - Македонија

Изградбата на Македонската православна црква „Света Лидија Македонска“ во населбата Ченто, ќе почне во сабота, 22-ри ноември, со осветување на камен темелникот.

Во Ченто почнува изградбата на црквата  Света Лидија Македонска

Во Ченто почнува изградбата на црквата „Света Лидија Македонска“

на 11.2014 - Лидер - Без катеторија

Во населбата Ченто денеска ќе биде поставен камен-темелник за изградба на црквата „Света Лидија Македонска“. Осветувањето на камен-темелникот, како што е најавено, ќе го изврши Неговото Блаженство г.

Во Ченто почнува изградбата на црквата  Света Лидија Македонска

Во Ченто почнува изградбата на црквата „Света Лидија Македонска“

на 11.2014 - Република - Скопје

Во населбата Ченто денеска ќе биде поставен камен-темелник за изградба на црквата „Света Лидија Македонска“. Осветувањето на камен-темелникот, како што е најавено, ќе го изврши Неговото Блаженство г.

Нова црква ќе никне во Ченто

Нова црква ќе никне во Ченто

на 11.2014 - Прес 24 - Скопје

Во населбата Ченто денеска ќе биде поставен камен-темелник за изградба на црквата „Света Лидија Македонска“. Осветувањето на камен-темелникот, како што е најавено, ќе го изврши Неговото Блаженство г.

Во Ченто почнува изградбата на црквата  Света Лидија Македонска

Во Ченто почнува изградбата на црквата „Света Лидија Македонска“

на 11.2014 - Канал 5 - Македонија

Во населбата Ченто денеска ќе биде поставен камен-темелник за изградба на црквата „Света Лидија Македонска“. Осветувањето на камен-темелникот, како што е најавено, ќе го изврши Неговото Блаженство г.

Осветување на црквата  Света Лидија Македонска  во Ченто

Осветување на црквата „Света Лидија Македонска“ во Ченто

на 11.2014 - Макфакс - Македонија

Изградбата на Македонската православна црква „Света Лидија Македонска“ во населбата Ченто, ќе почне во сабота, 22-ри ноември, со осветување на камен темелникот.

Ченто ќе добие нова црква  Света Лидија Македонска

Ченто ќе добие нова црква "Света Лидија Македонска"

на 11.2014 - Точка - Македонија

На старите гробишта до Домот на културата во населбата Ченто, денеска во 12 часот ќе се освети камен темелник, со што ќе отпочне изградбата на Македонската правослвана црква "Света Лидија Македонска".

Времеплов
x