20
1 2 3 4 5 6 7 
РЕПОРТАЖА  Македониумот во Крушево ја чека најавената обнова од новата влада

РЕПОРТАЖА: „Македониумот“ во Крушево ја чека најавената обнова од новата влада

пред 23 часа - Македонија

Сончевото време и наврнатите 40 сантиментри снег се доволна причина за да се посети македонскиот архитектонски бисер Крушево овие денови.

Реконструкцијата на улица Александар Урдаревски во Бутел ќе чека подобри времиња

Реконструкцијата на улица „Александар Урдаревски“ во Бутел ќе чека подобри времиња

пред 23 часа - Македонија

Градот Скопје го поништи тендерот за избор на изведувач за реконструкцијата на улицата „Александар Урдаревски“ во општина Бутел.

Штип ќе добие проект за дистрибутивна гасоводна мрежа

Штип ќе добие проект за дистрибутивна гасоводна мрежа

пред 23 часа - Македонија

Општина Штип денеска го објави огласот за избор на проектант што би ги изработил идејниот и основниот проект за дистрибутивна гасоводна мрежа во овој град.

Пропадна тендерот за реконструкција на 13 училишни објекти низ земјава

Пропадна тендерот за реконструкција на 13 училишни објекти низ земјава

пред 24 часа - Македонија

Министерството за образование и наука го поништи минатогодишниот тендер за реконструкција на 13 училишни објекти низ македонските општини.

Првиот електричен автобус во Скопје ќе почне да сообраќа во април

Првиот електричен автобус во Скопје ќе почне да сообраќа во април

пред 4 дена - Македонија

Градот Скопје денеска потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење електричен автобус за период од шест месеци.

ТЕМА Изградбата на станови рушела апсолутни рекорди во 2017 година

ТЕМА: Изградбата на станови рушела апсолутни рекорди во 2017 година

пред 4 дена - Македонија

Севкупната ланска криза во македонското општество не ги погоди градителите на нови станбени објекти. Во 2017 година е достигнат апсолутен рекорд во Македонија во однос на отпочнувањето со градење на нови станови.

Владата со поддршка за развојот на обновливите извори на енергија

Владата со поддршка за развојот на обновливите извори на енергија

пред 4 дена - Македонија

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и македонската влада ќе ги помагаат проектите за изградба на енергетски капацитети за производство на сончева и ветерна енергија.

 Тинекс доби нов дистрибутивно  логистички центар во општина Петровец

„Тинекс“ доби нов дистрибутивно – логистички центар во општина Петровец

пред 4 дена - Македонија

Компанијата „Тинекс“ од Скопје успешно ја заврши првата фаза од изградбата на дистрибутивно – логистички центар во индустриската зона Чојлија, општина Петровец.

Започна изградбата на нов објект за градинката Мајски цвет во Тафталиџе 2

Започна изградбата на нов објект за градинката „Мајски цвет“ во Тафталиџе 2

пред 4 дена - Македонија

По неколку одложувања од минатото општинско раководство , Општина Карпош ја започна изградбата на новиот објект за детската градинка „Мајски цвет“ во скопската населба Тафталиџе 2.

Македонските градежници лани имале помалку работа во странство

Македонските градежници лани имале помалку работа во странство

пред 4 дена - Македонија

Наместо да се зголемува обемот на работа на странските пазари, македонските градежни компании стануваат зависни од работењето на малиот домашен пазар.

Втор тендер за доградба на водоснабдителниот систем во Гостивар

Втор тендер за доградба на водоснабдителниот систем во Гостивар

пред 4 дена - Македонија

По поништувањето на првиот тендер од Државната комисија за жалби , Министерството за транспорт и врски објави нов тендер за доградба на водоснабдителниот систем во Гостивар.

Владата смета дека Охрид нема да се најде на Листата на Светско наследство во опасност

Владата смета дека Охрид нема да се најде на Листата на Светско наследство во опасност

пред 6 дена - Македонија

Македонската влада смета дека презела соодветни мерки и активности со кои е отстранета опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско културно наследство на УНЕСКО.

Инфраструктурниот проект за автопатот Букојчани  Гостивар ќе биде готов до декември

Инфраструктурниот проект за автопатот Букојчани – Гостивар ќе биде готов до декември

пред 6 дена - Македонија

Јавното претпријатие за државни патишта потпиша договор за изработка на инфраструктурен проект за изградба на автопатот Букојчани – Кичево, којшто вклучува изведба на тунел при идните градежни зафати.

Липково ќе добие водовод фекална канализација ќе се гради во Лозово и Долнени

Липково ќе добие водовод, фекална канализација ќе се гради во Лозово и Долнени

пред 6 дена - Македонија

Министерството за транспорт и врски ќе ја поддржи изградбата на три инфраструктурни проекти во општините Липково, Лозово и Долнени.

Експресниот пат Штип  Радовиш ќе го гради австриски Штрабаг

Експресниот пат Штип – Радовиш ќе го гради австриски „Штрабаг“

пред 7 дена - Македонија

Иако беше најавена за првата половина на декември , изградбата на експресниот пат Штип – Радовиш не е започната до денешен ден.

1 2 3 4 5 6 7