20
1 2 3 4 5 6 7 
Групацијата Триглав со 36  повисок профит за првите девет месеци годинава

Групацијата Триглав со 36% повисок профит за првите девет месеци годинава

на 11.2014 - Балкан

Во првите девет месеци од 2014 година групацијата Триглав оствари нето добивка од 77 милиони евра, која е за 36% повисока во споредба со истиот период лани.

Американ колеџ Скопје  и Факултетот за менаџмент од Мастрихт со заедничка МБА програма

Американ колеџ-Скопје и Факултетот за менаџмент од Мастрихт со заедничка МБА програма

на 11.2014 - Економија

Со денешното потпишување на договорот за соработка со Maastricht School of Management (МЅМ), Универзитетот Американ Колеџ...

SAMIT 100 следната 2015 година во Љубљана

SAMIT 100 следната 2015 година во Љубљана

на 11.2014 - Економија

Управниот одбор на SAMIT100 бизнис лидери на југоисточна Европа на последниот состанок кој се одржа во Љубљана одлучи четвртата годишна средба во 2015 година да се одржи во Словенија.

Рекордна продажба на 46 елитни станови во октомври во АДОРА Инженеринг

Рекордна продажба на 46 елитни станови во октомври во АДОРА Инженеринг

на 11.2014 - Економија

Со продадени 46 елитни еко домови во октомври, што е над два пати повеќе од продажбата во октомври минатата година, Адора Инженеринг забележа  најголема, рекордна месечна продажба на станови од постоењето на компанијата.

Алкалоид со раст на извозот од 11  и нови 54 вработувања во првите 9 месеци

Алкалоид со раст на извозот од 11% и нови 54 вработувања во првите 9 месеци

на 11.2014 - Економија

Фармацевтската компанија Алкалоид во периодот јануари - септември 2014 година оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран биланс на успех.

Шпаркасе Банка го одбележи 31 ви октомври   Светскиот ден на штедењето

Шпаркасе Банка го одбележи 31-ви октомври – Светскиот ден на штедењето

на 10.2014 - Економија

Денес, по повод  Светскиот ден на штедењето претставници на Шпаркасе Банка го посетија  Дневниот центар за аутизам во Скопје.

Со 3 милиони евра стартува СЕАФ 2 фондот

Со 3 милиони евра стартува СЕАФ 2 фондот

на 10.2014 - Економија

Новоформираниот фонд СЕАФ 2 стартуваше со работа во Македонија и веќе е склучен првиот договор. Првично фондот тежи три милиони евра, но се очекува истиот да се зголеми по издавањето на обврзница која со камата од 4% ќе се продава во дијаспората.

Нови 40 стипендии додели Фондацијата  Трајче Мукаетов

Нови 40 стипендии додели Фондацијата „Трајче Мукаетов“

на 10.2014 - Економија

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ и годинава традиционално додели 40 нови стипендии, 20 за студенти на Фармацевтскиот и 20 за студенти на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св.

ПроКредит банка организира агро бизнис форум

ПроКредит банка организира агро бизнис форум

на 10.2014 - Економија

ПроКредит банка организира агро бизнис форум на кој се обединуваат сите релевантни страни од македонското земјоделие: примарни...

Леново смартфоните ќе се продаваат и во Македонија

Леново смартфоните ќе се продаваат и во Македонија

на 10.2014 - Економија

Гигантот Леново на специјален настан официјално ги презентираше своите смартфони пред македонските корисници. Беа претставени...

Една декада Фестивал на новиот германски филм во организација на ПроКредит Банка и Амбасадата на Германија

Една декада Фестивал на новиот германски филм во организација на ПроКредит Банка и Амбасадата на Германија

на 10.2014 - Економија

Фестивалот на новиот германски филм годинава одбележува 10 годинешен јубилеј откако почна да се организира од страна на ПроКредит Банка и Амбасадата на СР Германија во Македонија.

Алкалоид со обновен сертификат од Агенцијата за лекови на Романија

Алкалоид со обновен сертификат од Агенцијата за лекови на Романија

на 10.2014 - Економија

Фармацевтската компанија „Алкалоид“ доби обновен сертификат за Добра производна пракса (GMP) од Националната агенција за...

10 000 фирми до крајот на годината треба да ги сменат фискалните каси

10.000 фирми до крајот на годината треба да ги сменат фискалните каси

на 10.2014 - Економија

Скоро 10 илјади е бројот на компании кои треба да ги заменат или да купат фискални каси со GPRS, согласно новите уредби на Управата за јавни приходи.

Вработените во Алкалоид донираа 12 илјaди евра за Клиниката за детски болести

Вработените во Алкалоид донираа 12 илјaди евра за Клиниката за детски болести

на 10.2014 - Економија

Вработените во Алкалоид годинава по четврти ја покажаа хуманост на дело. Во рамки на  веќе традиционалниот хуманитарен...

Корисно за млади претприемачи  Startup Grind Skopje vol 3

Корисно за млади претприемачи: Startup Grind Skopje vol.3

на 9.2014 - Економија

На настанот своето бизнис искуство ќе го раскаже Игор Трајков, основачот на  Time.mk  и поранешен вработен во Google. Третиот Startup Grind Skopje  ќе се одржи на 7 октомври во Скопје, во организација на Clear View BTC.

1 2 3 4 5 6 7