20
1 2 3 4 5 6 7 
Деведесет барања за штети од поплавите во прилепско

Деведесет барања за штети од поплавите во прилепско

на 2.2015 - Македонија

Координативното тело за сравување со последиците од полавите одржа редовен состанок на кој беше истакнато дека благодарение...

Кисела Вода донира 500 000 денари за погодените од поплавите

Кисела Вода донира 500.000 денари за погодените од поплавите

на 2.2015 - Македонија

Координативното тело на Советот на општина Кисела Вода на последната координативна седница едногласно ја поддржа иницијативата...

Преттендерска средба на консултантските компании од проектот за изградба на колектор и пречистителна станица

Преттендерска средба на консултантските компании од проектот за изградба на колектор и пречистителна станица

на 2.2015 - Македонија

Денеска во Општина Кочани, се одржа преттендерска средба со заинтересираните компании што сакаат да се пријават на тендерот...

АВРМ   Прилеп  со нови јавни објави за кредити за самовработување

АВРМ – Прилеп со нови јавни објави за кредити за самовработување

на 2.2015 - Македонија

Продолжуваат кредитите за самовработување за невработени лица со посебни поволности за младите лица до 29 години, за кои...

Со подобрување на временските услови се очекува стабилизирање на ситуацијата во кризните подрачја

Со подобрување на временските услови се очекува стабилизирање на ситуацијата во кризните подрачја

на 2.2015 - Македонија

Одржан редовен состанок на координативното тело кое раководи со справувањесо последиците од поплавите во прилепскиот крај.

Се намалува нивото на водата во пелагониско

Се намалува нивото на водата во пелагониско

на 2.2015 - Македонија

На денешниот состанок на кризниот штаб беше изнесено  дека според информациите кои се добиени ситуацијата се смирува во општините Новаци, Могила и во Битолскиот дел.

Акција за помош на поплавените од вработените во Гази Баба

Акција за помош на поплавените од вработените во Гази Баба

на 2.2015 - Македонија

Вработените во општина Гази Баба и подрачните одделенија на Министерствата, сместени во кругот на општината на 11.02.2015 год.

Средба на кризниот штаб во Прилеп

Средба на кризниот штаб во Прилеп

на 2.2015 - Македонија

Oдржан редовен состанок на Кризниот штаб  на кој беше истакнато дека состојбата е под контрола и дека сеуште важи забраната за користење на вода во населените места: Ерековци, Тројкрсти, Чепигово, Канатларци, Кадино село и Мало Коњари.

Нови антикризни мерки во битолскиот регион

Нови антикризни мерки во битолскиот регион

на 2.2015 - Македонија

На денешниот состанок на локалниот кризен штаб се констатира дека нивото на водите се намалува, но механизацијата и понатаму останува на критичните места.

Уште една недела пријавува за бањско климатска рекреација

Уште една недела пријавува за бањско-климатска рекреација

на 2.2015 - Македонија

Министерството за труд и социјална политика информира дека за една недела истекува рокот за пријавување за користење на услугата...

Се поставува нова урбана опрема

Се поставува нова урбана опрема

на 2.2015 - Македонија

Општина Аеродром и годинава ќе продолжи да поставува урбана опрема на различни локации на целата нејзина територија. За таа цел ќе се набават 50 клупи и 100 корпи за отпадоци, какви што беа поставувани и во претходниот период.

Аеродром донира милион денари за поплавените подрачја

Аеродром донира милион денари за поплавените подрачја

на 2.2015 - Македонија

Општина Аеродром донесе Одлука за доделување финансиска помош за санирање на последиците од елементарните непогоди и поплавите што зафатија поголем број подрачја во Македонија.

Општина Битола отвори донаторски сметки

Општина Битола отвори донаторски сметки

на 2.2015 - Македонија

Многу наши пријатели, познаници и хумани луѓе во изминатиот период не контактираа со цел да помогнат за побрзо надминување на последиците настанати од поплавите.

ООУ   Браќа Миладиновци  опремено со помагала за учениците со посебни потреби

ООУ „ Браќа Миладиновци“ опремено со помагала за учениците со посебни потреби

на 2.2015 - Македонија

На 4.2.2015 година претставници на инклузивниот тим од ООУ „Браќа Миладиновци“ присуствуваа на презентација за примена на асистивна технологија за учениците со посебни образовни потреби.

Новите врнежи можат да направат уште поголема штета

Новите врнежи можат да направат уште поголема штета

на 2.2015 - Македонија

Министерот за транспорт и  врски Миле Јанакиески и  Градоначалникот Марјан Ристески ги посетија критичните места кои се зафатени од поплавите.

1 2 3 4 5 6 7