20
1 2 3 4 5 6 7 

Струмичкиот театар со „Кабинетот на проф. Тарана“ ја отвара новата сезона

на 3.2015 - Без катеторија

Театарската сезона Антон Панов ќе ја започне со претставата „Кабинетот на проф. Тарана“, во режија на Горан Тренчовски.

Трети роднокрајни поетски средби

на 3.2015 - Без катеторија

Поетите од Струмица на третите Роднокрајни поетски средби.

Новите дождови нов проблем за аграрот

на 3.2015 - Без катеторија

Наместо овој период, пролетната сеидба ќе задоцни и најверојатно ќе почне за околу еден месец.

Отворени денови со Управата за имотно-правни работи во Струмица

на 3.2015 - Без катеторија

Граѓаните беа најмногу заинтересирани за прашањата поврзани со приватизација на земјиштетото, а се интересираа и за други проблеми од областа на имотно-правната сфера.

VIS a VIS - Стево Пендаровски

на 3.2015 - Без катеторија

Гостин во емисијата ВИС а ВИС - Стево Пендаровски

Водата во гевгелиското училиште Kрсте Мисирков забранета за пиење поради арсенот

на 2.2015 - Без катеторија

Забраната пристигнала од агенцијата за храна и ветеринарство на 20 февруари, а била истакната на училишната врата дури по една недела.

Мартина Стојковска е оперирана

на 2.2015 - Без катеторија

Следува период на закрепнување. Радосната вест ја соопшти мајката на девојчето на социјалните мрежи.

Јавна расправа за стрмичката печистителна станица

на 2.2015 - Без катеторија

Капацитетот на пречистителната станица е за околу 54 илјади жители со можност за зголемување, рече Спировска

СДСМ Василево: Општината дозволи градба на приватна фирма без документација

на 2.2015 - Без катеторија

СДСМ ја обвини општината дека дозволила нелегална градба кај старата ветеринарна станица.

Во гевгелиско, на Конска ќе се гради брана висока 80 метри

на 2.2015 - Без катеторија

Во Гевгелија деновиве се одржа Јавна презентација на стрешкта оценка за влијанието на животната средина со проектото Конска река.

Руската телевизија Тв-3 во Струмица, снимаат играно-документарен филм за баба Ванѓа

на 2.2015 - Без катеторија

Од Москва ја донесоа и јасновитката Галина, да се поврзе со местата каде што се родила и растела баба Ванѓа, еден од најголемите пророци на Балканот.

Руската телевизија Тв-3 во Струмица. Снима играно-документарен филм за баба Ванѓа

на 2.2015 - Без катеторија

Од Москва ја донесоа и јасновитката Галина, да се поврзе со местата каде што се родила и растела баба Ванѓа, еден од најголемите пророци на Балканот.

Пожар однесе два дома во валандовско Пирава

на 2.2015 - Без катеторија

Пожар ги пеплоса домовите на Костадин и Драги Марџиеви од валандовско Пирава. Двете сем

Фондот експресно даде решенија за лекувањето на Мартина и Стефанија од Струмица

на 2.2015 - Без катеторија

Двете девојчиња ќе заминат на операција во странство

До нивите пешки - мостот на реката Турија кај Сарај однесен

на 2.2015 - Без катеторија

Жителите од струмичките села Просениково и Сарај кои имат ниви преку реката ,,Турија,, до своите ниви мора да одат пеш. Меѓуопштинскиот...

1 2 3 4 5 6 7