20
1 2 3 4 5 6 7 
Одбројуваме ситно до Стартап Викенд Скопје

Одбројуваме ситно до Стартап Викенд Скопје!

на 5.2015 - Техно

Одбројуваме ситно! Остануваат само уште неколку дена до настанот што сите го очекуваме. Четвртиот Стартап Викенд Скопје...

Spark me конференција во Будва

Spark.me конференција во Будва

на 5.2015 - Техно

И оваа година, по трет пат ќе се одржи една од најголемите регионални конференции Spark.me, во Будва од 31ви мај до 2ви јуни во хотел Медитеран.

Повик за блогери медиуми за Стартап Викенд Скопје

Повик за блогери/медиуми за Стартап Викенд Скопје

на 5.2015 - Техно

Што е Startup Weekend? Startup Weekend претставува 54 – часовен глобален настан каде се здружуваат програмери, менаџери,...

Преостануваат помалку од 48 часа

Преостануваат помалку од 48 часа!

на 5.2015 - Техно

Преостануваат помалку од 48 часа до истекувањето на можноста да се купат early bird карти за претстојниот Стартап Викенд...

Silicon Drinkabout во Скопје

Silicon Drinkabout во Скопје!

на 5.2015 - Техно

Silicon Drinkabout Skopje e глобален “afterwork” настан за стартапи и стартап ентузијасти. Настанот има за цел да ја вмрежи и поддржи стартап заедницата во конкретната држава, на забавен и релаксиран начин, без премногу формалности.

Време е да направите мобилна апликација која не може да се одбие

Време е да направите мобилна апликација која не може да се одбие

на 11.2014 - Техно

„Вашиот мобилен уред претставува дигитален одраз на вашата личност“ – Фил Никинсон. Дали некогаш сте имале потреба од мобилна...

Крај на лајкот во Facebook рекламите

Крај на лајкот во Facebook рекламите

на 11.2014 - Техно

Започнувајќи од утре, Facebook ќе ги тргне лајковите од листата на мерило за учествување во натпревари или рекламирање на содржина.

Подгответе се доаѓа новиот дизајн на Gmail

Подгответе се доаѓа новиот дизајн на Gmail

на 11.2014 - Техно

Google вчера официјално ја претстави најновата промена на апликацијата Gmail досега. Компанијата ја претстави верзијата Gmail 5.

Microsoft овозможува апликации од трети страни за Outlook com

Microsoft овозможува апликации од трети страни за Outlook.com

на 11.2014 - Техно

Microsoft го отвара Office за девелоперите најмногу до сега со бојавата дека ќе додаде поддршка за апликации за Outlook.

Microsoft ја откри својата фитнес нараквица  #8211  Microsoft Band

Microsoft ја откри својата фитнес-нараквица – Microsoft Band

на 10.2014 - Техно

Microsoft откри фитнес приврзок кој би требало да се пушти во продажба во блиска иднина преку објавувањето на софтверот за синхронизирање на Google Play ,  Mac App Store и Windows Phone .

Бившиот шеф на Google скокна во Вселената  собори рекорд

Бившиот шеф на Google скокна во Вселената, собори рекорд

на 10.2014 - Техно

Алан Jустас изминатиов петок, во апсолутна тајност, скокна во висина од скоро 42 километри и постави нов рекорд, само 2 години после рекордот на Феликс Баумгартнер, кој скокна во висина од 39.

Во Унгарија ќе се плаќа данок за Интернет услуги  на улиците во Будимпешта владее хаос

Во Унгарија ќе се плаќа данок за Интернет услуги, на улиците во Будимпешта владее хаос

на 10.2014 - Техно

Според агенцијата MTI, воведувањето на плаќање данок за Интернет услугите во Унгарија произлегува од даночните закони за 2015 година, кои минатата недела беа предложени на Парламентот.

Корисниците на Француска банка ќе вршат трансфери преку Twitter

Корисниците на Француска банка ќе вршат трансфери преку Twitter

на 10.2014 - Техно

Корисниците на Twitter отсега ќе можат да испраќаат пари на други корисници и да вршат најразлични трансфери брзо, едноставно,...

Adobe и Nielsen ги здружуваат силите  ќе мерат посетеност на сајтовите

Adobe и Nielsen ги здружуваат силите, ќе мерат посетеност на сајтовите

на 10.2014 - Техно

Новата алатка која е дело на Adobe и Nielsen , за почеток ќе ја мери посетеноста на онлајн телевизиските канали, видеата...

Gmail 5 0 со подобро организирање во уште подобар дизајн

Gmail 5.0 со подобро организирање во уште подобар дизајн

на 10.2014 - Техно

Gmail е популарна, но не баш освежена, односно надградена апликација. Секогаш можеме да се раководиме од мислата: ” Не го поправај ако не е расипано”, но корисниците дефинитивно ќе бидат задоволни ако со ажурирањето на новиот 5.

1 2 3 4 5 6 7