20
1 2 3 4 5 6 7 
Примери од Хрватска  Што влијае на дигиталното огласување и зошто

Примери од Хрватска: Што влијае на дигиталното огласување и зошто?

на 10.2014 - Техно

Уредот за интерактивното огласување ( IAB ) го објави извештајот поврзан со се на што влијае и делува на дигиталното огласување,...

Бугарскиот акселератор Eleven бара македонски компании со идеи во сферата на преносната електроника  хардверот и SaaS

Бугарскиот акселератор Eleven бара македонски компании со идеи во сферата на преносната електроника, хардверот и SaaS

на 10.2014 - Техно

Бугарскиот стартап акселератор Eleven пред само неколку дена, го отвори својот нов 8 прозорец за собирање на апликации од страна на стартап компании кои сакаат да се приклучат кон нивната акселераторска програма.

Google ги објави алатките за правење апликации за Lollipop

Google ги објави алатките за правење апликации за Lollipop

на 10.2014 - Техно

Иако официјалниот Android 5.0 Lollipop за некои од уредите кои ги користиме сеуште е далеку, Google ги направи достапни алатките кои треба на програмерите да им овозможат да прават апликации за новиот мобилен оперативен систем.

Safety Check на Facebook Ви овозможува да им кажетe на блиските дека сте безбени кога ќе се случи некоја природна катастрофа

Safety Check на Facebook Ви овозможува да им кажетe на блиските дека сте безбени кога ќе се случи некоја природна катастрофа

на 10.2014 - Техно

Во светот во текот на природните непогоди луѓето често се обраќаат на социјалните медиуми за да контактирааат со своите блиски.

Unsticker Me ги  #8220 чисти #8221  стикерите од вашиот Facebook

Unsticker.Me ги “чисти” стикерите од вашиот Facebook

на 10.2014 - Техно

Се сеќавате на старите добри денови? Деновите кога постирањето на смешна слика во коментарите на Facebook значаеше дека...

Facebook и Apple понудија плаќање на трошоците за замрзнување на јајце клетките на жените вработени кај нив

Facebook и Apple понудија плаќање на трошоците за замрзнување на јајце-клетките на жените вработени кај нив

на 10.2014 - Техно

Facebook и Apple го олеснија процесот на одложување на создавање семејство кај своите вработени- припаднички на понежниот пол, кои се фокусираат на својата кариера и семејството го ставаат во втор план.

Фановите ќе добиваат повици од идолите со Phonio

Фановите ќе добиваат повици од идолите со Phonio

на 10.2014 - Техно

Никој не се чувствува посебно затоа што ги следи своите омилени бендови на Facebook или Twitter. Социјалните медиуми, реално станаа медиуми на безличност.

Skype претстави нова апликација за смартфони

Skype претстави нова апликација за смартфони!

на 10.2014 - Техно

Ако е Skype измислен денеска, како би личел тој? Ова утро, еден мал тим од Skype се обиде да одговори на тоа прашање, преку претставувањето на новата апликација посветена на мобилните телефони која се нарекува Skype Qik .

iPhone 6 пристига на Балканот

iPhone 6 пристига на Балканот

на 10.2014 - Техно

Најновиот смартфон и првиот фаблет на Apple – iPhone 6 Plus, продолжува да се продава во уште 36 земји до крајот на Октомври, започнувајќи со Кина овој петок.

Коментарите на Facebook стануваат уште поинтересни

Коментарите на Facebook стануваат уште поинтересни?

на 10.2014 - Техно

Стикерите на Facebook кои досега можеа да се користат на chat и Messenger апликацијата, отсега ќе биде возможно да се корстат и во коментарите.

Microsoft креираше тастатура за Android Ware со која се пишува со  #8220 цртање #8221  на знаците

Microsoft креираше тастатура за Android Ware со која се пишува со “цртање” на знаците

на 10.2014 - Техно

Microsoft минатиот месец ја објави OneNote апликацијата, но тука не застанува подршката за Google паметните часовници. Компанијата...

Конференцијата AllWeb се одржува по трет пат  датумот е 14 ноември

Конференцијата AllWeb се одржува по трет пат, датумот е 14 ноември

на 10.2014 - Техно

Откако минатата година го покривме целиот настан , воодушевени сме да ја најавиме третата AllWeb конференција, која ќе се одржи на 14 ноември во Скопје.

Дознајте ја моќта на дигиталните медиуми на првото IAB Networking Café

Дознајте ја моќта на дигиталните медиуми на првото IAB Networking Café

на 10.2014 - Техно

Денеска, со почеток во 18:00 часот, во Концепт 37 ќе се одржува првото IAB Networking Café во организација на ИАБ Македонија.

Нема Windows 9  Microsoft објави директно Windows 10

Нема Windows 9, Microsoft објави директно Windows 10

на 10.2014 - Техно

Microsoft синоќа на настан кој не се стримаше во живо, а се одвиваше во Сан Франциско, го објави Windows 10. Досега името на овој оперативен систем беше Threshold, а се очекуваше дека ќе стане Windows 9.

Photoshop и за Chromebooks

Photoshop и за Chromebooks

на 9.2014 - Техно

Google објави верзија на Adobe Photoshop која работи на Chromebook компјутери. Засега е во бета верзија и е доста ограничена во поглед на можностите, но покажува како може Google да им конкурира на Windows и OS X.

1 2 3 4 5 6 7