20
1 2 3 4 5 6 7 
Бербата доаѓа  неизвесноста кај лозарите расте

Бербата доаѓа - неизвесноста кај лозарите расте

на 8.2016 - Без катеторија

Дали е на повидок уште една катастрофална година во лозарството? Ова е прашање кое наскоро ќе го добие одговорот. Бербата...

Младиот планинар Ване Бошев со ново достигнување

Младиот планинар Ване Бошев со ново достигнување

на 8.2016 - Без катеторија

Доста млад, а полн со желба и енергија,  Ване Бошев од Неготино продолжува да бележи одлични планинарски резултати. Од 5 до 11 овој месец,  Бошев искачуваше три врвови во Австрија и Германија.

Учесниците на ликовната колонија Кавадарци 2016 ќе донираат за поплавените

Учесниците на ликовната колонија „Кавадарци 2016“ ќе донираат за поплавените

на 8.2016 - Без катеторија

Помош за настраданите во поплавите во скопско се најавува и од ументиците кои ќе бидат дел од ликовната колонија „Кавадарци 2016“ која ќе се одржи од 19 до 27 август во хотелот Уни палас 2 во Кавадарци.

Граѓаните од Тиквешијата активни на терен за помош во поплавените подрачја

Граѓаните од Тиквешијата активни на терен за помош во поплавените подрачја

на 8.2016 - Без катеторија

Покрај хуманитарната помош во вода, храна, средства за хигиена што ја донираа, голем е бројот и на граѓани од тиквешијата кои доброволно заминаа во скопките села да помогнат во расчистувањето на хаосот кој остана по поплавите.

Помош за стари изнемоштени и инвалидизирани лица

Помош за стари, изнемоштени и инвалидизирани лица

на 8.2016 - Без катеторија

Се повикуваат сите стари и изнемоштени лица кои живеат сами, односно со својот брачен другар, на кои им е потребна грижа,...

 Винотек ја подготвува третата езерска регата

„Винотек“ ја подготвува третата езерска регата

на 8.2016 - Без катеторија

Тиквешкото Езеро е местото каде по трет пат ќе се одржи еднодневна езерска винска регата. Подготовките финишираат, велат од здружението за  негување и развој на винска култура, вински туризам и производи од грозје „Винотек“.

Наскоро започнуваат обуките за пчелари од неготинско

Наскоро започнуваат обуките за пчелари од неготинско

на 8.2016 - Без катеторија

Пчеларите кои се пријавија на обуката  за одгледување на пчели, денес го  одржаа  првиот информативен состанок во просториите на  општина Неготино.

Ловечко друштво Тиквеш Кавадарци со апел да запре ловот на полезен дивеч

Ловечко друштво „Тиквеш“ Кавадарци со апел да запре ловот на полезен дивеч

на 8.2016 - Без катеторија

Управата на ловечкото друштво „Тиквеш“ од Кавадарци добила информации дека низ ловиштата се лови полезен дивеч и тоа спротивно на законските прописи.

Помошта од Кавадарци испратена во Скопје

Помошта од Кавадарци испратена во Скопје

на 8.2016 - Без катеторија

Хуманитарната акција за собирање на помош за поплавените подрачја во скопско и тетовско продолжи и денеска.  Граѓаните можеа да донираат материјални средства на два собирни пункта, на градскиот плоштад и во просториите на Црвен Крст.

Општина Кавадарци објави оглас за работно ангажирање на невработени

Општина Кавадарци објави оглас за работно ангажирање на невработени

на 8.2016 - Без катеторија

Невработените  лица од општина Кавадарци кои се на возраст  до 29 години со ниски квалификации,  евидентирани во АВРМ најмалку...

Интензивирани подготовките за Тиквешки гроздобер 2016

Интензивирани подготовките за „Тиквешки гроздобер 2016“

на 8.2016 - Без катеторија

Организаторот на стопанско туристичката манифестација Тиквешки    гроздобер активно ги подготвува содржините за оваа манифестација  која ќе се одржи во првите денови од септември.

Комуналец ја исчисти атмосферската канализација на Ристо Ѓондев во Ваташа

Комуналец ја исчисти атмосферската канализација на „Ристо Ѓондев“ во Ваташа

на 8.2016 - Без катеторија

Екипи на ЈП Комуналец Кавадарци, после два дена од поројниот дожд кој падна во кавадаречко, денеска работеа на расчистување на истекот за атмосферска канализација на улицата „Ристо Ѓондев“ во Ваташа.

Неколку кавадаречки компании донираа храна и вода за настраданите од поплавите

Неколку кавадаречки компании донираа храна и вода за настраданите од поплавите

на 8.2016 - Без катеторија

Донирањето на храна, вода и облека продолжува. Кавадарчани и денеска ја покажаа својата хуманост. Се донираше на отворениот пункт на градскиот плоштад, а помош пристигнуваше и во просториите на ОО на Црвен Крст Кавадарци.

Здружението Пантелејмон донираше храна и облека за поплавените

Здружението „Пантелејмон“ донираше храна и облека за поплавените

на 8.2016 - Без катеторија

Во чест на големиот христијански празник „Св. Пантелејмон“ , здружението на граѓани „Пантелејмон“ реализира хуманитарна акција.

Граѓаните и понатаму донираат за настраданите во скопско

Граѓаните и понатаму донираат за настраданите во скопско

на 8.2016 - Без катеторија

Собирни пункотови за хуманитарна помош за луѓето кои настрадаа во поплавите во Скопје и понатаму има скоро во секој град.

1 2 3 4 5 6 7