20
1 2 3 4 5 6 7 
Започна со работа фабриката на KSS во Кичево

Започна со работа фабриката на KSS во Кичево

на 3.2016 - Без катеторија

Американската компанија Ки Сејфти Системс (КСС) денеска почна со производство во фабриката во слободната економска зона во Кичево.

Започнаа археолошките истражувања на Китино Кале

Започнаа археолошките истражувања на Китино Кале

на 11.2015 - Без катеторија

Археолошкиот музеј на Македонија во соработка со Музејот на Западна Македонија во НОВ од Кичево, почна сондажни археолошки истражувања на локалитетот Китино Кале.

Романот  Ања  во продажба со картичка со посвета

Романот „Ања“ во продажба со картичка со посвета

на 3.2015 - Без катеторија

По повод 8 ми Март -денот на жената, романот „Ања“ повторно е во продажба, овој пат заедно со картички со посвета. - Значи поминаа 2 години од издавањето на АЊА.

Реставрирана фасада на староградска куќа во Кичево

Реставрирана фасада на староградска куќа во Кичево

на 2.2015 - Без катеторија

Во Кичево беше претставен новиот лик на куќа – споменик на културата од прва категорија на ул. „Јанко Михајловски” број 11 и 13, на која фасадата е обновена со 1.

Населението од Лавчани 2 недели без струја

Населението од Лавчани 2 недели без струја

на 2.2015 - Без катеторија

Населението во село Лавчани нема електрична енергија околу две недели. Додека ја пуштат електричната енергија би дошло до големи проблеми поради паднатите столбови и искинатите жици.

Зајашка река поплави 70 семејства

Зајашка река поплави 70 семејства

на 2.2015 - Без катеторија

Излевањето на Зајашка река во Кичево загрози околу 70 семејства кои беа евакуирани вчера доцна попладне. Црвениот крст на...

Министерот Спасов ги посети поплавените семејства во Кичево

Министерот Спасов ги посети поплавените семејства во Кичево

на 2.2015 - Без катеторија

Пакет со хигиенски средства, ќебиња и вода денеска од Црвениот крст добија 72 семејства главно од ромска националност зафатени со поплавите на улица „Прилеска“ во близина на Зајашка река во Кичево.

Во Србјани реката Треска направи езеро

Во Србјани реката Треска направи езеро

на 2.2015 - Без катеторија

Неколку фотографии од езерото кое го направи река Треска во атарот на село Србјани. Фото: Златко Николоски Коментирај: (Kicevo.

Треска се излеа кај Бигор Доленци

Треска се излеа кај Бигор Доленци

на 2.2015 - Без катеторија

Реката Треска попладнево се излеа од своето корито кај Бигор Доленци и да ги поплавува локалните ниви причинувајќи штета.

Езеро кај млинот  не одете без чамец

Езеро кај млинот, не одете без чамец

на 2.2015 - Без катеторија

Кај кичевскиот млин при поголеми врнежи без исклучок се завирува поголема површина. Неретко тука заглавуаат автомобили кои ги вадат со механизација.

Зголемен водостој и на Зајашка река  фото  видео

Зголемен водостој и на Зајашка река (фото, видео)

на 2.2015 - Без катеторија

Попладнево критично е зголемен водостојот на Зајашка река. Од фотографиите и видеото се гледа огромна количина на ѓубре кое го носи реката, а нивото на водата е сериозно покачено.

Се излева Сушица

Се излева Сушица

на 2.2015 - Без катеторија

Обилните врнежи, топлото време и наглото топење на снегот предизвикаа реката која ја викаме со подбивно име – „Сушица“ да покаже заби.

Вака се работеше за Кичево да добие струја

Вака се работеше за Кичево да добие струја

на 2.2015 - Без катеторија

Прекинот на струјата која се случи изминативе денови еден од поголемите кои го памтат кичевчани. Дел од кичевските села сеуште имаат проблеми со напојувањето со електрична енергија.

Кичево повторно приклучено на преносната мрежа

Кичево повторно приклучено на преносната мрежа

на 2.2015 - Без катеторија

Екипите на МЕПСО, по непрекината повеќе часовна работа во успеаја да ги санираат дефектите на 110 киловолтниот далекувод...

Делови од Кичево добија струја  регионот 30 часа без струја

Делови од Кичево добија струја, регионот 30 часа без струја

на 2.2015 - Без катеторија

Кичевскиот регион повеќе од 30 часа е без електрична енергија, додека, пак, по 20 часа центарот на градот доби електрична енергија, но за околните населени места се уште не се знае кога ќе добијат струја.

1 2 3 4 5 6 7