притисни ентер »

Извори

Банкарство

Оглас за вработување во Охридска банка Сосиете Женерал

Оглас за вработување во Охридска банка Сосиете Женерал

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите. Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух. Тимскиот дух – нашата прва вредност значи многу повеќе отколку само заедничка

Оглас за програма за вработување во ПроКредит Банка

Оглас за програма за вработување во ПроКредит Банка

ПроКредит Банка ви нуди можност за професионална кариера во германска банка веднаш по дипломирањето. За таа цел, Банката ја стартуваше Onboardin програмата за вработување преку која кандидатите кои имаат желба за личен раст и напредок во кариерата можат да аплицираат и да станат дел од големото семејство на ПроКредит Банка. Услови за аплицирање: ✔️

Република Србија стана член на Азиската инфраструктурна инвестициона банка

Република Србија стана член на Азиската инфраструктурна инвестициона банка

Република Србија официјално станала 73 националниот член на  Азиската инфраструктурна инвестициона банка (Asian Infrastruture Investment Bank – AIIB). Министерот за финансии Синиша Мали истакна дека тоа е голема вест за Србија, со членството во таа организација Србија добива пристап до поволните кредитни средства за реализација на приоритетните проекти

Промотивни услови за СУПЕР Станбениот кредит од ТТК Банка со фиксна каматна стапка во првите пет години

Промотивни услови за СУПЕР Станбениот кредит од ТТК Банка со фиксна каматна стапка во првите пет години

Дојде време за нов стан! Сега имате можност поблиску од кога било да стигнете до нов стан или куќа со СУПЕР станбениот кредит на ТТК Банка АД Скопје. Следејќи ги трендовите за потребите на клиентите и секогаш стремејќи се истите да ги задоволи, ТТК Банка одлучи да понуди промотивни услови на СУПЕР Станбениот кредит со цел клиентите полесно да го реализираат

Оглас за вработување во Централна кооперативна банка

Оглас за вработување во Централна кооперативна банка

Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД има потреба од вработување на Соработник за картично работење – Скопје. Работниот однос е на неопределено време. Дневно работно време: од 08:00 до 16:00 часот Неделно работно време: понеделник – петок Работното место воглавно ги опфаќа следниве работни активности: ∙       обработка

„Сава РЕ“ И „Триглав Груп“ заедно инвестираа во најголемиот приватен дијагностички центар

„Сава РЕ“ И „Триглав Груп“ заедно инвестираа во најголемиот приватен дијагностички центар

„Сава Ре“ и „Триглав Груп“ објавија заедничка аквизиција на 80% акционерски капитал на „Дијагностички центар Блед“, што претставува 100% од правата на глас преку нивната заедничка сопственост компанија „ЗТСР“. Уделот во акционерскиот капитал и правата на глас ќе бидат поделени меѓу двете компании со 40% акционерски капитал и 50% право на глас за секоја

Продолжи трендот на месечен раст на кредитите и депозитите

Продолжи трендот на месечен раст на кредитите и депозитите

Според извештајот на Народната банка на Република Северна Македонија во месец јули забележан е пораст на кредитното и депозитното портфолио. Во извештајот стои дека паричната маса во јули бележи нагорна месечна промена од 1,1%, главно под влијание на движењата кај готовите пари во оптек, краткорочните депозити и депозитните пари. На годишна основа

Трендот на отпуштање на банкарските работници го зафати и регионот

Трендот на отпуштање на банкарските работници го зафати и регионот

Како дел од оптимзацијата на работење, Адико групацијата работи на кратење на високите трошоци, а тоа ќе значи и отказ за голем дел од вработените, како и затварање на неколку филијали. Овој податок е објавен во најновиот извештај на Адико групацијата. Во групацијата, оваа одлука е донесена за целиот регион во кој функционира Адико, а нејзиното спроведување

Златниот град на УНЕСКО со акција за отстранување на банкомати

Златниот град на УНЕСКО со акција за отстранување на банкомати

Во стариот дел на Дубровник откако поминал рокот по управна постапка за отстранување на поставените банкомати во отворите на зградите кој траел 30 дена, Комуналното претпријатие овој месец издало решенија за парични казни за седум објекти во износ од 10.000 куни. Откако ќе истечат роковите за плаќање, ако не се отстранат банкоматите ниту тогаш, ќе

Нина Ангеловска: “Добив шанса да бидам предводник на промени со кои ќе ги задржиме младите во државата!”

Нина Ангеловска: “Добив шанса да бидам предводник на промени со кои ќе ги задржиме младите во државата!”

Премиерот Зоран Заев по денешната седница на Централниот одбор на партијата најави дека во текот на утрешниот ден ќе достави предлог до Собранието за нов министер за финансии да биде назначена Д-р Нина Ангеловска, која е директорка на компанијата „ Групер “ и претседател на “ Асоцијација за е-трговија на Македонија “. Кратко по номинацијата, идната