притисни ентер »

Извори

Нетпрес

Родилката со коронавирус беше изолирана од другите пациентки, тврдат од Клиниката за гинекологија

Родилката со коронавирус беше изолирана од другите пациентки, тврдат од Клиниката за гинекологија

„Уште еднаш истакнуваме дека во текот на целокупниот престој на пациентката на Клиниката за гинекологија и акушерство, од приемот до исписот, со пациентката е постапувано според сите начела за превенција и заштита од COVID-19, како во поглед на изолацијта на пациентката исто така и во однос на превземените мерки за заштита на медицинскиот персонал

Потврден случај на Ковид-19 ги стави во изолација сите 200 вработени од конфекција во Прилеп

Потврден случај на Ковид-19 ги стави во изолација сите 200 вработени од конфекција во Прилеп

Една текстилна компанија од Прилеп е затворена и сите вработени се ставени во самозилација поради заразување со корона вирус на една 59 годишна вработена. Надлежните не кажаа во моментов каде точно се наоѓа жената, дали во домашни услови или е хоспитализирана. Иако официјално бројките не беа соопштени неофицијално станува збор за околу 200 вработени

Во Србија регистрирани 160 нови случаи, пет смртни случаи, вкупно заразени 1060 лица и 28 починати

Во Србија регистрирани 160 нови случаи, пет смртни случаи, вкупно заразени 1060 лица и 28 починати

Во Србија во изминатите 24часа се зголемува бројот на тестирни лица и од 810 новотестирани, позитивни на коронавирусот се 160 лица, со што од 4,371 тестирани вкупниот број на заразениV со коронавирус се искачи на 1060 лица, изјави на прес-кофнеренцијата во средата докторката Дарија Кисиќ од владиниот кризен штаб за борба со коронавирусот. Кисиќ кажа

Мерките на владата за стопанството и граѓаните ќе бидат главна причина за кризата

Мерките на владата за стопанството и граѓаните ќе бидат главна причина за кризата

Фејсбук статус на генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев „Помошта на владата не е никаква помош, тоа е глумење дека работат нешто и тоа во услови кога системот се распаѓа. Поважно им е денес да направат 4 прес-конференции и да вршат притисок до директорите на телевизиите се да се пренесе во живо наместо да им помогнат на компаниите кои се