притисни ентер »

Извори

Vicoteka

Храброст

Храброст

Таа: – Сакам храбри мажи. Тој: – Си се здебелила.

Шофер

Шофер

Трпе му бил шофер на директорот, во компанијата кај што работел. Директорот имал многу јака секретарка, на која Трпе и го имал удрено меракот, па цело време и се пуштал. На девојката и здосадило и му рекла: – Добро бе Трпе, ако можеш да ме ебеш 3 саати без престан, ќе ме имаш кога сакаш. Ама ако не издржиш, ќе ми ја даваш твојта плата наредните 3 месеци

Гости

Гости

Влав прашува комшија: – Ми дојдоа 9 гости, а имам 6 столици. Имаш 3 столици? – Имам. – Одлично, сега ќе ти пратам тројца гости.

Новинар на годината

Новинар на годината

Мислевме дека сам окај нас медиумите се ужас, ама очигледно и на Америте не им оди најдобро. Го барале починатиот ама не успеале да го добијат…

Дресирање

Дресирање

Една жена поминува низ паркот. Одеднаш од зад грмушката: – Стој! Таа застанува. – Легни! Таа легнува. – Сврти се! Таа се врти. И одеднаш слуша на увото симпатичен глас: – Госпоѓо, добра сте? Јас си го дресирам кучето, а гледам вие лежите.

Плата

Плата

Отишол Трпе на некоја фарма да бара работа и им рекол: – Сакам плата 25000 денари. Директорот: – Ама тука сите Имаат околу 15-16000. – Јас сум посебен, го разбирам јазикот на животните. Отишле кај свињите, и директорот прашал што зборат: – Еве оваа вика дека родила 5 прасиња, а вие и шефот на смена сте пријавиле 3 и по едно сте си земале за дома. Потоа

Апарат

Апарат

Некоја жена седела до поп во авион и го замолила: – Попе ќе можете ли да ми помогнете? – Ако е во моја моќ ќерко. – Имам еден скап апарат за депилација, кој што никогаш не е употребен, ќе можете ли да го ставите под мантијата и да го пренесете преку царина, ако ми го најдат сигурно ќе платам голема царина. – Ќерко јас не смеам да лажам, но сепак дајте

Апче

Апче

Се качува баба во автобус и му вика на возачот: – Синко, кога ќе стасаме во Велес да ми кажeш. – Добро бабо. Се возат час и половина и возачот го поминал Велес, но не му текнало да и каже на бабата. Таа го прашува: – Синко уште колку има? – Уште малку бабо – и почнал да се враќа назад кон Велес. Патувале уште половина час и возачот и вели на бабата:

Професори

Професори

Ги собрале сите професори од приватните факултети во Македонија во ист авион. Пред авионот да тргне им рекле: – Овој авион целосно е дизајниран и направен од ваши студенти. Сите професори веднаш се разбегале, само еден останал мирно да седи. Го прашале зошто не бега како другите, а тој им одговорил: – Ако авионот навистина е направен од моите студенти,